NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      
       Stipendije
       Novinari iz Evrope i SAD mogu do 31. oktobra da konkurišu za Evropske novinarske stipendije (EJF) za studije na Slobodnom univerzitetu u Berlinu, koje će biti održane od oktobra sledeće do jula 2003. godine. Stipendije su predviđene za fakultetski obrazovane novinare sa nekoliko godina radnog iskustva. Stipendisti moraju da pohađaju dva semestra. Najvažniji deo aplikacije je predlog istraživačkog projekta koji bi bio realizovan u Berlinu. Detalji su na sajtu njnjnj.kommnjiss.fu-berlin.de/čejf/e.
      
       Konkurs
       Radio - televizija Srbije ponovo je raspisala konkurs za pojedina rukovodeća mesta u Televiziji Beograd, TV Novi Sad i Drugom i Trećem programu Radio Beograda. Upražnjena su mesta direktora TV Novi Sad, glavnih i odgovornih urednika informativnih programa TV Beograd i TV Novi Sad, kao i glavnog urednika programa Radio Novi Sad na srpskom jeziku. Prijave za konkurs se primaju do 14. septembra.
      
       Sporna dozvola
       Beogradska Televizija Košava počela je da emituje program na 57. kanalu i time ugrozila prijem signala Niške TV u pojedinim delovima Niša, saopštila je Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i zatražila od Saveznog ministarstva saobraćaja i telekomunikacija da saopšti da li TV Košava ima dozvolu za emitovanje programa na tom kanalu i, ako ima, kada je odobrena. ANEM je pozvao medije i profesionalne asocijacije da izraze solidarnost sa Niškom TV i ostalim stanicama koje ni godinu dana posle promene vlasti nisu dobili dozvole.
      
       Protest
       Antenski stub kragujevačke Televizije "Globus" uklonili su radnici građevinske i komunalne inspekcije, uz pomoć nekolio desetina policajaca. Stub je uklonjen jer TV "Globus", kojom upravlja Socijalistička partija Srbije, nije imala za njega građevinsku dozvolu. Pristalice SPS-a protestovale su zbog uklanjanja stuba, postavljajući barikade i uzvikujući: "Život damo, 'Glubus' ne damo!"
      
       Cerović - novi ambasador?
       Novinar i predsednik Upravnog odbora beogradskog nedeljnika "Vreme" Stojan Cerović najozbiljniji je kandidat za novog ambasadora SRJ u SAD, objavio je dnevnik "Blic", pozivajući se na izvore u Saveznom ministarstvu inostranih poslova. Cerović je izjavio da je čuo za to od nekoga, ali da mu još niko zvanično nije ponudio ambasadorsko mesto. On je rekao i da bi "teško mogao da odbije" takvu ponudu.
      
       Kontrola
       Nemačka medijska kuća "Bertelsman" moraće u roku od tri meseca da odustane ili od kontrole nad mađarskim TV kanalom RTL Klab ili od najtiražnijeg mađarskog lista "Nepsabadšag", zaključilo je mađarsko Regulatorno telo za radio i televiziju (ORTT). ORTT je zaključio da je "Bertelsmanovo" većinsko vlasništvo u ta dva medija suprotno mađarskom zakonu. Nemačka kompanija najavila je da će naći rešenje prihvatljivo za vlasti u Budimpešti.
      
       Serije na HTV
       Na Hrvatskoj televiziji ovog leta je bio najgledaniji reprizni domaći i strani program. Trideset godina stara serija Antuna Vrdoljaka "Prosjaci i sinovi" imala je neuporedivo više odjeka među publikom od premijernih stranih naslova. Letnja televizijska šema državne televizije pokazala je da je publika žedna kvalitetne domaće dramske produkcije. Najgledanija strana serija su italijanski "Opčinjeni" (koja je popularna i u Jugoslaviji), a među hitovima godine su i "Seks i grad" i "Sopranovi".


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu