NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Igrališta

      "Naša deca danas nemaju gde da se igraju, njihova igrališta su propala i neupotrebljiva su, ulice i haustori su postali njihovo mesto odrastanja. Našoj deci nedostaje mnogo toga a adekvatna mesta za igru i druženje su prioritetna za zdravo i normalno odrastanje" - ovako glasi apel Ministarstva za socijalna pitanja, kojim se svi građani pozivaju da učestvuju u akciji obnavljanja dečjih igrališta.
       Akcija bi trebalo da omogući da se u naredna tri meseca obnove sportski tereni u Beogradu, uključujući igrališta u školama i parkovima, bazene i atletske staze. Prvenstvo će imati obdaništa, zatim osnovne, pa srednje škole, a parkovi će se obnavljati u zavisnosti od stepena ruiniranosti (najviše propalih igrališta ima u Mirijevu i Novom Beogradu). Na renoviranju će raditi izbeglice i ratni invalidi.
       "Većina sportskih igrališta i terena je propalo, bazeni su van upotrebe", kaže Boris Stajkovac. "Bazeni prokišnjavaju, a sportski centri su pretvoreni u butike. Strašno je kada vidite da su objekti vredni 10 - 15 miliona maraka pretvoreni u trgovine. Nadam se da ćemo uspeti da animiramo ljude, jer jedno igralište za decu košta manje nego jedna igračka za odrasle, kao što su, recimo, teniski reket ili lovačka puška."
       U Jugoslaviji, prema rečima Stajkovca, postoji tek nekoliko atletskih staza, dok među juniorima ima pet evropskih prvaka. Slična je situacija i u drugim sportovima, košarci, vaterpolu, tenisu. Ne samo da je time otežan put za nove talente, nego je pitanje i kako će oni koji su se već potvrdili, moći da nastave da treniraju.
       Među promoterima akcije pored sportista (Aleksandar Đorđević, Aleksandar Šapić, Janko Tipsarević, braća Grbić, Predrag Danilović) naći će se i ličnosti iz političkog i kulturnog života - Boris Tadić, Gordana Matković, Radmila Hrustanović, Siniša Nikolić, Nenad Bogdanović, Goran Svilanović, Gašo Knežević, Nikola Đuričko, Vesna Trivalić, Mirjana Karanović, Matija Bećković.
       Među prvim donatorima nalaze se "Sinalko", "Soko Štark", "Bondž", "Božen kozmetik", "Delta", "Najk", "Koka-kola", "Fijat" i "Alfa Romeo". Firme donatori zauzvrat će dobiti mogućnost da postave reklame, a mogu same izabrati lokaciju.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu