NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Skloniti loše svirače

("Kad violina zaškripi", NIN br. 2649)

      Predsednik srpske vlade Zoran Đinđić bez uvijanja u svom poznatom maniru iznosi i ono što je propušteno da se uradi u periodu njegove osmomesečne vladavine, pa spominje i sudstvo, koje u anketama o korupciji zauzima visoko mesto. Kaže da su u vladi bili spremni da oforme poseban fond iz koga bi sudijama platili prekovremeni rad da bi raščistili hiljade nerešenih predmeta.
       Sudovi jesu pretrpani, jer se i za najbanalnije stvari, koje bi trebalo da rešavaju opština ili grad, mora na sud. Doduše, ima i sudija kojima se mnogo ne žuri pa se gomila nerešenih predmeta povećava. Evo jedan primer. Usled kvara na vodovodnoj instalaciji u stanu na drugom spratu, propada zbog vlage plafon u stanu ispod. Ovo konstatuju Javno preduzeće za stambene usluge "Beograd", Danijelova 33 i Komunalna inspekcija opštine Novi Beograd. Ali oni nemaju ovlašćenja da narede da se kvar otkloni, te vlasnika čiji je stan oštećen upućuju na sud. Podneta je tužba i zatražena hitna privremena mera 16. jula ove godine. Stranke su pozvane 14. septembra da bi se tužiocu saopštilo da treba da uplati 2 500 dinara za veštačenje, jer pismene nalaze pomenutih organa ne prihvata! Veštak se očekuje pa potom... itd. Još jedan više među nerešene predmete.
       Vaš poziv, gospodine predsedniče, na zalaganje i motivisanost cele ekipe, jeste uslov sine ljua non i ukazuje na potrebu da se pokrene energija celog naroda na svim sektorima radi opšteg preporoda. Ako ima igrača u timu koji su motivisani za nešto lično - isključite ih i ne samo njih jer i delilac pravde ponekad utiče na ishod utakmice. Ima dosta onih koji viču o-ruk, a koče na uzbrdici.
      
       DR SVETOZAR
       R. CVETKOVIĆ,
       Beograd


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu