NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Satnica

       Četvrtak, 8. novembar:Pripadnici JSO u civilu hapse braću Predraga i Nenada Banovića, državljane BiH osumnjičene za ratne zločine
      
       Petak, 9. novembar: "Crvene beretke" blokiraju put između Kule i svog centra "Štolc". Na konferenciji za novinare Vladimir Potić, koji se lažno predstavlja kao M. Batić, traži obustavu hapšenja po haškim poternicama, donošenje zakona o saradnji sa Tribunalom i smenu ministra policije Dušana Mihajlovića. Goran Petrović, načelnik Državne bezbednosti kaže da je reč o "odbijanju poslušnosti", "emotivnom i, u izvesnoj meri, političkom činu".
      
       Subota, 10. novembar: "Beretke" sa petnaestak oklopljenih "hamera" blokiraju put Beograd-Subotica, kao odgovor na tvrdnju ministra Mihajlovića da je "navodni major Batić diskreditovao sebe kao oficira i člana Državne bezbednosti".
      
       Nedelja, 11. novembar:Premijer Zoran Đinđić na konferenciji za novinare po povratku iz Amerike kaže: "Ako (crvene beretke) nisu zadovoljne politikom koju vlada vodi, neka daju otkaz i izaberu neki drugi posao."
       Uveče tročasovni razgovori Đinđića i beretki ne daju rezultate.
      
       Ponedeljak, 12. novembar: "Beretke" sa 18 "hamera" blokiraju dve trake auto-puta oko šest sati ujutro. Kod "Sava" centra ostaju desetak sati i odlaze u Kulu u svoj centar "Štolc".
       Milorad Ulemek Legija bivši komandant JSO kaže da podržava protest "beretki".
      
       Utorak, 13. novembar:Ministar Mihajlović bezuspešno razgovara sa pripadnicima JSO pet sati. Ministar priznaje propuste u hapšenju braće Banović, nudi komisiju koja će utvrditi šta se dogodilo, beretke odbijaju.
       Mihajlović nudi ostavku.
       Ostavku podnosi Zoran Mijatović, zamenik načelnika DB-a
      
       Sreda, 14. novembar:Vlada Srbije prihvata ostavke Gorana Petrovića, načelnika DB-a i Zorana Mijatovića, premešta JSO u Resor javne bezbednosti, osniva komisiju koja će da utvrdi propuste pri hapšenju braće Banović i odlučuje da, do daljeg, DB-om rukovodi kolegijum MUP-a.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu