NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Politički teatar

      U "Reksu" je, prošle subote, završena druga radionica Plavog pozorišta pod nazivom "Revolucija" iz trodelnog projekta Savremeni teatar - Prostor otvorenog uma, koji je pobedio na konkursu Evropske inicijative za demokratiju i ljudska prava pri EU. "Iako je konkurs izrazito političkog karaktera, ponudili smo vrstu pozorišnog projekta u kome teatar izlazi iz okvira isključive umetnosti i ulazi u neke nove okvire angažovanosti, koristi se kao sredstvo u radu s ljudima kojima je ovo prvi kontakt sa savremenim pozorištem", objašnjava Nenad Čolić, reditelj Plavog pozorišta.
       Diktatura, Revolucija, Demokratija, nazivi su dvonedeljnih radionica (poslednja će trajati od 4. do 16. februara) ali i završnih predstava čiji su učesnici kako polaznici radionice (od 17 do 25 godina), tako i publika.
       - Plavo pozorište je vazda bilo politički teatar u meri u kojoj je politika deo naše stvarnosti. Trudimo se da nas politički kontekst ne pojede, jer nam je prvi motiv da spustimo seme drugačijeg pristupa pozorištu.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu