NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Moć lepe reči

Vanju Kljajević

      Beogradski Centar za besedništvo - Institutio oratoria organizovao je na Savindan takmičenje u besedništvu pobednika pravnih fakulteta u Jugoslaviji, na kojem su učestvovali i predstavnici pravnih fakulteta s Pala i iz Srbije. Kao i uvek kada se organizuje ovakvo takmičenje u besedama lepe i slobodne reči, i ovoga puta popularna "petica" beogradskog Pravnog fakulteta bila je dupke puna. Pored mnogih značajnih gostiju iz aktuelne vlasti, Univerziteta, pravosuđa i kulturnog života, ovom skupu prisustvovao je i NjKV princ Aleksandar, ali i predstavnici američke ambasade.
       Žiri, koji su činili akademici Nikola Milošević i Matija Bećković, advokati Veljko Guberina i Radoje Prica, predsednik Vrhovnog suda Srbije Leposava Karamarković i dekan Fakulteta dramskih umetnosti Ljiljana Mrkić-Popović, za apsolutnog pobednika proglasio je Vanju Kljajević iz Bijelog Polja, studenta treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu.
       - Lepa reč za mene je emocija. Lepa reč za mene je utisak. Lepa reč za mene je snaga - kaže Vanja Kljajević. - Mi smo od malena učeni da je u Crnoj Gori reč bila ta zbog koje se gubila glava, zbog koje su padale mnoge glave, a i čast se računala po velikoj reči. A ja bih dodala: ako se ta reč iznese onako kako je čovek oseća, kako je čovek doživi, onda ona zaista ima veliku moć.
      
      
      
      


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu