NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Dome, slatki dome

Bilo da tražite klasičan stan u gradu, vikendicu na selu ili pak vilu na jugu Francuske, Mreža može biti od velike pomoći

      Ako ste, kojim slučajem, u prilici da potražite sebi krov nad glavom vrlo brzo ćete shvatiti da to nije nimalo lak posao. Da biste našli ono što vam odgovara potrebno je da se dobro informišete o trenutnoj ponudi, što podrazumeva svakodnevno praćenje oglasa u svim mogućim medijima. Agencije za nekretnine mogu vam biti od pomoći, ali često se morate i sami angažovati. Daleko lakše i brže, bilo da tražite klasičan stan u gradu, vikendicu na selu ili pak vilu na jugu Francuske, sve informacije ćete naći na Mreži.
       Mnoge domaće agencije imaju i svoje Internet prezentacije. Agencija Menadžer predstavila se na sajtu http://www.menadzer.co.yu. Za bržu pretragu možete ukucati sumu novca koju nameravate da odvojite i za nekoliko trenutaka dobićete spisak raspoloživih stanova, lokala ili kuća u okviru zadate cene.
       Ako tražite stan u centru grada pogledajte ponudu stanova "Verat nekretnina". Spisak stanova naći ćete na sajtu http://www.verat.co.yu. Ako vam to nije dovoljno, širu ponudu videćete na sajtu http://www.bgnekretnine.co.yu. Uopšte, na sajtovima domaćih agencija nije naznačeno u kom intervalu se ažuriraju podaci, ali u svakom slučaju možete im poslati e-mail sa zahtevom da vas obaveste o novitetima na tržištu.
       Nakon prelaska na zajedničku evropsku monetu primetan je izvestan porast cena svih nekretnina. Na primer, stan od 120 kvadrata na Trgu Nikole Pašića, standardno sređen, prodaje se u ponudi "Verat nekretnina" po ceni od 390 000 nemačkih maraka. Ponudu "Dionis nekretnina", agencije koja posluje od 1992. godine, potražite na sajtu http://www.yubusiness.co.yu/dionis.htm. Od domaćih agencija na Internetu možete pronaći još i adrese "Elita internacionala", koji posreduje u prometu nekretnina samo na području Beograda (http://www.elita.co.yu), "Eko kec agencije" (http://www.ekokec.co.yu), "Da-link nekretnina" koja se bavi nekretninama na teritoriji Pančeva i okoline (http://www.link-real-estete.co.yu), "Vizionara", agencije za konsalting i menadžment, kao i promet nekretnina (http://www.vizionar.co.yu). Kompanija "Megatrans" iz Novog Sada posreduje u izdavanju i prometu stanova. Njihov sajt je na lokaciji http://www.stanovi.co.yu/nekretnine i ažurira se svakodnevno.
       Ako vas zanimaju nekretnine na Crnogorskom primorju, na sajtu http://www.geocities.com/Pipeline/Ramp/3691 pogledajte stanove i placeve u Budvi i okolini. Najveću ponudu nekretnina u Herceg Novom ima agencija "Superior" na adresi http://www.superior.cg.yu. Advokat iz Ulcinja na svom sajtu http://www.advanton.cg.yu/main.html tvrdi da je njegova kancelarija prva koja je uvela elektronsku kupovinu i prodaju nekretnina. Na toj adresi se mogu naći zaista korisni linkovi: Expertlanj.com, na kome se nude razne usluge za pravne stručnjake, Findlaw - jedna od najboljih pravnih baza na Internetu, Law France - baza francuskih pravnih zakona itd.
       Na teritoriji Hrvatske, posredovanje u prodaji nekretnina čiji se vlasnici nalaze u Jugoslaviji nudi agencija "Adrijatik" na sajtu http://www.adriatik.co.yu. Da biste proverili cene vikendica i kuća u Hrvatskoj pogledajte cene objekata koji se nude u Dalmaciji, Istri, Zagrebu i Dubrovniku na sajtu http://www.croatia-estate.com/ponuda-privatno. U ponudi je uglavnom dat detaljan opis i fotografija. Kuće za odmor koje se prodaju u nekada popularnom letovalištu Vodice kod Šibenika i Umagu mogu se pogledati na adresi http://www.vodice.org/roca i http://www.nekretnine.org/nekretnine/umag. Interesantno je pogledati i cene hotela sa dubrovačke rivijere na sajtu http://www.nekretnine.org/hoteli/index.htm.
       Ako vas interesuje kupovina nekretnina u inostranstvu dobro bi bilo potražiti savet i pročitati mišljenje stručnjaka na adresi http://www.business2.com/articles/mag.
       Ponuda stanova u susednoj Mađarskoj može se naći na adresi http://www.mybbudapest.net/guest_house.htm. Vila u mediteranskom stilu u Južnoj Africi možda će zanimati naše zemljake na privremenom radu - http://users.iafrica.com/h/hu/hunt/house. Cene rezidencijalnih objekata u Engleskoj ponuđene su na adresi http://www.capital-rezidence.co.uk/bying.shtml. Dovoljno je popuniti upitnik o broju spavaćih soba, lokaciji, minimalnoj i maksimalnoj ceni i za nekoliko trenutaka dobićete kompletan listing nekretnina, sa fotografijama. Vile u južnoj Italiji prodaju se po ceni od oko
       145 000 evra, a mogu se pregledati na adresi http://www.kaulon.it/haus.htm. Kuće i stanovi u francuskim provincijama prodaju se na sajtu http://www.demeures.com/html/page2_en.htm, a iz ponude je izdvojena srednjovekovna građevina nadomak Pariza. Apartmani u Kanu ponuđeni su na adresi http://www.openmedia.fr/mc-international/item.php3. Odličnu ponudu kuća na čitavoj teritoriji Amerike naći ćete na adresi http://list.realestate.yahoo.com. Ako želite kuću pored mora na Bahamima, Bokas del Toro u Panami, ili na jednom od ostrva Dominikanske republike, posetite lokacije http://www.membbers.hometown.aol.com/_ht_aa/dmsjams/samalbury.html, http://www.panamainfo.com/bocasislandhome, i http://www.claymore.tc/Coralie/dr_Santo_Domingo.htm.
      
       NATAŠA USKOKOVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu