NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Za buduće studente

      Nova Internet prezentacija informativnog centra "Infostud" zamišljena je kao potpun vodič za svršene srednjoškolce koji planiraju da nastave stručno usavršavanje na nekoj od visokoškolskih ustanova u Srbiji. Na sajtu http://www.infostud.com nalaze se korisne informacije o prosečnom broju kandidata na pojedinim fakultetima, granici prolaznosti, broju upisanih studenata i drugim relevantnim podacima u vezi s prijemnim ispitima na fakultetima i višim školama, na osnovu kojih učenici mogu da procene svoje mogućnosti za upis na određeni fakultet. Na sajtu se mogu naći i druge informacije od značaja za buduće akademce, kao što su adrese i Internet lokacije svih fakulteta u Srbiji, nastavni planovi sa detaljnim spiskom ispita, vodiči za prvu godinu studija, podaci o aktivnim kreditima i stipendijama, kao i konkursi za radna mesta raznih profila i studentski mali oglasi.
      
      
       Beograd na dlanu
       Prelepo dizajnirane stranice na adresi http://www.beograd.org.yu čine sadržaj dosad najkompletnijeg sajta posvećenog Beogradu, koji potpisuje gradski Sekretarijat za informisanje. Na ovoj lokaciji nalaze se sve informacije o najvećem gradu Srbije, počev od osnovnih činjenica (geografski položaj, prirodne karakteristike, stanovništvo i drugo), preko vesti koje se svakodnevno ažuriraju, do detalja iz kulturnog i političkog života. Kompletan sadržaj prezentacije podeljen je u tri celine, preko kojih se posetilac postepeno upoznaje sa samim gradom, životom u njemu i mnogim drugim temama. Na istom mestu mogu se naći i brojne servisne informacije (mapa Beograda, Beoinfo arhiva, vremenska prognoza), kao i bogata baza linkova srodnih prezentacija, galerija fotografija, kao i stranice preko kojih korisnici mogu stupiti u kontakt s gradskim vlastima.
      
      
       Plan grada
       Zahvaljujući prezentaciji na adresi http://www.planplus.co.yu/ser/index.asp, više neće biti potrebe za korišćenjem rogobatnih štampanih planova i mapa Beograda, Novog Sada, Čačka i Kruševca. Za samo nekoliko sekundi na ovom sajtu može se dobiti tačna lokacija bilo koje ulice u navedenim gradovima. Korisnik na početnoj stranici zadaje upit upisivanjem imena ulice, imena i broja ili naziva objekta ("bioskop", "video-klub", "lekar"), posle čega program ispisuje listu iz koje treba izabrati odgovarajući pojam. Nekoliko trenutaka kasnije, na mapi ispod liste pojaviće se crveni marker koji označava lokaciju tražene ulice, odnosno objekta. Mapa se, radi bolje preglednosti može uveličavati ili smanjivati. Korišćene baza i aplikacija, proizvod su kuće "Kontrast" i predstavljaju deo paketa "Plan plus", koji se može naručiti na kompakt - disku, takođe, putem ovog sajta.
      
       GRADIMIR JOKSIMOVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu