NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Konsultanti

      U tekstu "Velika metla", kažete - RTS-om će se baviti kuća Andersen konsalting". Super. Reč je o pravim "mađioničarima". Dokazali su to na primeru Enrona. Tragedija je u tome što će to koštati pola miliona evra(?!). Ko to plaća, Evropa - Evropi? Evropska organizacija za rekonstrukciju u saradnji sa OEBS-om? Pa oni to sami sebi prave biznis, a odabrali su kabinet sa veoma lošom reputacijom. "Andersena" u Parizu upravo optužuju za razne mućke i zloupotrebe.
       RTS bi više profitirao da mu je Evropska organizacija za rekonstrukciju ovu sumu uplatila direktno, recimo da se poboljšaju bedni honorari autora (ispod svake kritike i poređenja u odnosu na svet); ili - srpski filmski čudotvorci, napravili bi sa pola miliona evra čak i desetak jugo-filmova. Drugi je problem što na Zapadu filmadžije istu sumu potroše za nekoliko kompleksnijih trevelinga...
       Nekako, sve što nam Evropa da, vraća se Evropi.
       U Francuskoj kruži jedan vic - definicija - kao, ko je konsultant? - To je osoba koja ti mazne sat sa ruke, kaže ti tačno vreme i naplati uslugu... Oni više (konsultanti) u svetu, nisu baš u modi, onako kako evocira vaš članak. To vreme je prošlo, niko više nema para za bacanje.
      
       ČEDOMIR PETROVIĆ,
       Pariz


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu