NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Oliverin master klas

Olivera Miljaković

      Nedavno je na poziv Kamerne opere “Madlenijanum” u Beogradu boravila Olivera Miljaković, primadona svetskog glasa, inače rođena Beograđanka. Prvi ugovor potpisala je u Bečkoj štats operi a potpis je stavio niko drugi do neprikosnoveni - Herbert fon Karajan! Zatim je postala miljenica Bernštajna, Zubina Mehte, Mazela...
       Slučaj je hteo da debituje baš u Mocartovoj kamernoj operi “Cosi fan tutte” (“Tako sve čine”), koja će u toku aprila biti premijerno izvedena na sceni Kamerne opere “Madlenijanum”. Gospođa Miljaković je držala master klas i tim povodom za NIN kaže:
       - Pevala sam u svim najznačajnijim kućama sveta, ali tvrdim da imamo pravi rudnik glasova. Svuda u svetu sam se borila da budem bolja od drugih, isticala da sam Srpkinja i da nismo svi isti: samo zli ili samo dobri. Nažalost, politika uspe sve da pokvari. I kao što velika dela i slavni ljudi ne nastaju radeći slave radi, tako duboko cenim gospođu Madlenu Cepter jer je i ona Beograđanka, veoma bogata mada ima i bogatijih ali nisu kao ona uložili u svoj narod i kulturu. Gospođa Cepter je ulagala u “plodno zemljište” u naše talente koji će sutra doneti ploda, i zbog toga će ova divna dama ostati u istoriji naše kulture.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu