NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana novog broja


Politika
Kontrola tajnih službi(21/03/2002)

Klopka za Đinđićevu vladu(21/03/2002)
Džon Dejvid Nejbor, prvi agent američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) uhvaćen na delu posle završetka hladnog rata više nije u Jugoslaviji (otišao u utorak), baš kao što bivši general i načelnik Glavnog štaba Vojske Jugoslavije Momčilo Perišić više nije potpredsednik Vlade Srbije. Demokratska stranka Srbije odustala je od zahteva svog potpredsednika Dragana Maršićanina da vlada Zorana Đinđića podnese ostavku, ali premijer Srbije nije odustao od zahteva da bude smenjen general Aleksandar Tomić, načelnik Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije. Na ogradi oko stare zgrade Generalštaba VJ u beogradskoj Ulici kneza Miloša osvanuo je grafit "Dole DOS, živeo KOS" (KOS, uobičajeni naziv za Upravu bezbednosti VJ). Valja očekivati da se uz ovaj grafit pojavi još jedan "Hoćemo vojnu huntu"

Šta je dogovoreno(21/03/2002)

Razmišljam da budem predsednik Srbije(21/03/2002)
"Nisam zadovoljan, ali to nije važno, jer očuvali smo zajedničku državu. Niko ne može da natera građane Srbije da žive u uslovima nepodnošljive zajednice, ali mislim da dogovoreni uslovi nisu nepodnošljivi. Sve ću učiniti da se ubrza proces harmonizacije dva tržišta"

Rekvijem za Jugoslaviju (21/03/2002)
Sada laju za još većim komadanjem Srbije. Ali, hijene bi se morale čuvati da ne laju preglasno. Francuska ima svoje separatiste u Bretanji, Španija u Kataloniji i Baskiji, i tako redom



© 2000 NIN - redakcija@nin.co.yu