NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Solana je relevantna politička ličnost

("Solana je zlikovac", NIN br. 2673)

      Gospodin Đuro Vještica izneo je svoje negativno mišljenje o nekolicini javnih ličnosti. To nije poseban razlog da se svojim stavom oglasim u listu koji čitam već 37 godina. Ja ne branim svoje stavove koji se razlikuju od stavova gospodina Vještice, čak ih i ne navodim već branim pravo NIN-a da piše (i naravno objavljuje fotografije) o svemu što je aktuelno a posebno od važnosti za našu sredinu.
       NIN ne bi bio ono što jeste, čitan i pouzdan, kad bi svoje oči (čitaj: stranice) zatvarao za teme kao što su politika, rat, terorizam. Stvar je uređivačke politike jednog lista kako se o svemu tome piše. Gospodin Vještica poziva čitaoce da se jave i dignu glas. Evo ja sam jedan od njih, ali ne iz one skupine od 70-80 odsto što navodno misle kao Đuro Vještica, već iz one druge, manje, što se ne slaže sa zatvaranjem očiju i zapušavanjem nosa.
       Što se tiče "patriota" koji treba da se jave i podele mišljenje sa gospodinom Vješticom, a sve na liniji borbe protiv NIN-a, mogu da kažem sledeće: u mojoj dugoj istoriji druženja sa ovim listom najteže mi je pao period koji je počeo pre nepunih petnaestak godina, a trajao je nekoliko, jer je tada NIN bio "najpatriotskiji". Ta vrsta patriotizma dovela je NIN na najniže grane od početka njegovog izlaženja. Srećom, to je vreme prošlo. Pojavio se posle toga oslobođeni NIN. Ovaj današnji, nazvao bih ga novim.
      
       DUŠAN VUKAJLOVIĆ,
       Valjevo


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu