NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

San o Bojani

      
       Rano jutro...uz prvu duplu kafu bez šećera: Nacionalna geografija! A već kod sendviča: dobar koncert italijanskog belkanta, onako za lep početak dana! Vesti - nipošto, preskočiti ih čak i kada vam je pokvaren daljinac! Posle prvog ćaskanja sa komšijama, preko terase, ne propustiti epizodu animirane serije ŽAK KUSTO - DUBINE MORA, ali, pazite: animirane, i to sjajno animirane ( ne 3D, samo klasika, diznijevski - 2D)
       A potom - uz najoštriji programski rez: KORTO MALTEZE, ali, sad ne animirani - već u besprekornoj, igranoj produkciji kakvu ni sam g. Hugo Prat nije mogao zamisliti! I to puna četiri sata uživanja !!!
       U terminu nekadašnjih raznih latinoameričkih divnih serija, beogradskih-Srbija-danas programa, očajnih emisija “o mladima” ili rokenrolu - nešto izuzetno: Svetska premijera evropskog televizijskog megaprojekta NAPOLEON ( u naslovnoj ulozi Klavije, a uz njega: Izabela Roselini, Džon Malkovič, Žerar Depardje ) - prva od četiri epizode. Kako, posle toga, gledati bilo čiji Dnevnik, Vesti, Telefakt...teško, ili skoro nemoguće! Ali, posle te dnevničke pauze - domaća serija “ NIKOLA PAŠIĆ”!!! Ispred, naravno, ne sponzori - već autoriteti. I onda - prava srpska istorija, u jednoj pravoj srpskoj TV-seriji! Bez mnogo blaga - ali sa mnogo istine, dobro producirana, razložna! Posle Pašića - malo predaha uz Boru Dugića koji na fruli dočarava ( bar deo, koliko se može ) Bramsa...idu reklame, ali isključivo najbolje, prave i - onda: EUROPEAN OPEN STUDIOS - Bojana Lekić u društvu Berluskonija, Le Pena, Šredera, Blera, predsednica mesnih zajednica iz Skandinavije, odgajivača irskih setera iz Škotske... Opšti urnebes u studiju, jedni se svađaju, drugi se ljube, savršena emisija kojoj rejting ide na preko 50, glat, vidim svojim (otvorenim) očima... Bravo!
       Bliži se ponoć, sad će i najnoviji ultra-shonj, domaće proizvodnje, nego kako, i to brojnih udruženih kuća i studija; neće ličiti na radio-emisije, i to loše... Biće tu svega i svačega. Samo će da pršti od žive muzike, stotina muzičara, članova horova, baleta, gostiju iz belog sveta, gutača vatre, perkusionista, junaka dokumentarnih ali i porno-serija; od slovenačkog fudbalera koji je dao pobedonosni gol Kinezima u finalu SP u fudbalu - do prve mis sveta čija je knjiga izdata u više primeraka i od “Harija Potera”! Velika, prava zabava - Televizija! Nema tu ono: ovo je moj gost, ovo je moj studio, ovo je moj radio, sada ću da vam pričam o njemu jedno dva sata i - to gledajte kao zabavni televizijski program!
       Pred zoru: pretpremijera, samo za prave majstore gledanja i uživanja, prava premijera je tek sutra uveče: nova, francuska, televizijska verzija OPASNIH VEZA. U glavnoj ulozi Katrin Denev! Divno!
       Uskoro će pravo jutro, čekam “Nacionalnu geografiju”... više ne sanjam, čak vam i priznajem: strane naslove koje sam odsanjao u ovom člančiću - već najavljuju velike evropske produkcije i televizijske kuće za kraj ove i početak 2003. godine! Predstavljeni su na upravo održanom najvećem svetskom TV marketu, MIP-TV u Kanu! A, domaće... bez garancija, molim vas, ovo je bio mali, lepi san.
      
       MILOŠ PARAMENTIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu