NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Ivanović protiv Radosavljevića

Nenad Radosavljević
Oliver Ivanović

      Za ministra poljoprivrede u kabinetu Bajrama Redžepija predložen je Goran Bogdanović, agronom iz Leška i republički inspektor za poljoprivredu, inače član Demokratske stranke. Doktor Milomir Todorović iz Gnjilana, član Demokratske stranke Srbije, predložen je za ministra koordinatora za povratak prognanih i raseljenih lica. Poslanik koalicije Povratak u kosmetskom parlamentu i predsednik pokrajinskog ogranka Nove demokratije, mašinski inžinjer Nenad Radosavljević iz Leposavića, predložen je za visokog savetnika šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera za pitanja povratka Srba na Kosovo i Metohiju.
       Konačnu reč o predloženim kandidatima ipak treba ovih dana da da Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije i najviše republičko i savezno rukovodstvo.
       Oliver Ivanović, lider Srba iz Kosovske Mitrovice i član Koordinacionog odbora, takođe poslanik i član Predsedništva kosmetske skupštine , koji je bio kandidat za dve ministarske funkcije, izjavio je da je još rano da se pominju imena:
       - Još ništa nije definitivno utvrđeno i sa imenima treba sačekati. Državni organi Srbije i Jugoslavije treba da utvrde imena. Ima tu i drugih i boljih kandidata. Ovo je samo jedan politički predlog - kaže Ivanović.
       - Važno je da smo ovoga puta održali sastanak i na jedan demokratski način od čak 26 kandidata predložili tri imena -smatra Nenad Radosavljević. - Smatram da je sada mnogo važnije da se dogovorimo kako ćemo delovati u kosmetskim institucijama, jer svako odlaganje i međusobne razmirice odvlače nas od osnovnog cilja, a to je povratak prognanih Srba i uspostavljanje bezbednog života na Kosovu i Metohiji.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu