NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      TV Žurnal
       Niška Televizija Art emitovaće svakodnevne kratke informativne emisije na bugarskom jeziku, koje priprema redakcija na bugarskom jeziku Radio-stanice Niš. TV Art planira i emitovanje polučasovnih TV emisija na bugarskom jeziku. Televizijske emisije na bugarskom jeziku emitovane su 22 godine na državnoj televiziji, do 1999. godine. Zvaničnici opština Bosilegrad i Dimitrovgrad zatražili su nedavno od direktora RTS-a Aleksandra Crkvenjakova ponovno emitovanje emisije “TV žurnal”, ali im je on odgovorio da za to ne postoje tehnički uslovi.
      
       Nagrade
       Novinarske nagrade “Nikola Burzan” i “Stanislav Marinković” uručene su devetog juna Nenadu Kovačeviću i Mihalu Ramaču, na svečanosti povodom obeležavanja petogodišnjice osnivanja lista “Danas”, koji je te nagrade i ustanovio. Kovačević, dopisnik “Danasa” iz Užica, dobio je nagradu “Nikola Burzan” za poseban kvalitet u izveštavanju u poslednjih godinu dana. Između ostalog, Kovačević je pre istražnih i sudskih organa objavio informaciju o otkriću masovne grobnice kosovskih Albanaca kod jezera Perućac. Ramač, novinar iz Novog Sada, dopisnik Radija Slobodna Evropa i kolumnista “Danasa”, dobitnik je nagrade “Stanislav-Staša Marinković”, koja se dodeljuje za “novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu”.
      
       Poverenje
       Predstavnici Radio-televizije Srbije saopštili su, pozivajući se na rezultate istraživanja agencije Strateški marketing, da je RTS “najgledanija televizija u Srbiji”, iako je bila “bombardovana, zapaljena i opljačkana”. Direktor RTS-a Aleksandar Crkvenjakov rekao je da rezultati istraživanja pokazuju da svaki treći građanin Srbije gleda Drugi dnevnik RTS-a i ocenio da to “dovoljno govori o poverenju građana u državnu televiziju”. Komentarišući tvrdnje da je u RTS-u na rukovodećim mestima ostalo više od 60 odsto ranijih funkcionera, on je rekao da “na programu više nema perjanica” iz vremena bivše vlasti, dodajući da nema nameru da “lustrira sekretarice”.
      
       Ostavka
       Glavni i odgovorni urednik požarevačkog lista “Reč naroda” Miodrag Kuzmanović podneo je ostavku na tu dužnost, koju je obavljao proteklih godinu dana. On je naveo u obrazloženju ostavke da više ne može da trpi političke pritiske pojedinih opštinskih čelnika, poput predsednika i potpredsednika SO Slavoljuba Matića i Dragana Ilića. Matić je negirao da je vršio bilo kakve pritiske na Kuzmanovića, navodeći da su samo “imali neke poluprivatne razgovore više puta” i da je “izrazio neslaganje sa načinom “ na koji list informiše javnost.
      
       Demanti
       Nemački medijski koncern “Vac” demantovao je informacije zagrebačkog nedeljnika “Nacional”, koje je preneo beogradski “Glas javnosti”, da je “hrvatski kapital neposredno ili posredno ušao sa 25 odsto u Politiku’”. Navodeći da su to “čiste izmišljotine”, “Vac” je demantovao i da je vodio konspirativne razgovore sa predstavnicima vlasti u Srbiji o poslovnoj saradnji sa “Politikom”. Pisanje “Nacionala” demantovalo je i rukovodstvo Politike.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu