NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      Dečja TV
       Beogradska dečja televizija Hepi TV počela je 14. juna ujutru da emituje program namenjen deci uzrasta od tri do petnaest godina. Kratki i dugometražni crtani filmovi, serije i dečji dokumentarni i obrazovni program, otkupljen i od najpoznatijih svetskih producenata i distributera, biće tokom leta emitovani na 39. kanalu za područje Beograda i na 34. kanalu za Novi Sad. Direktorka ove dečje televizije Donka Špiček, najavila je celodnevni program od septembra, a producent Bojana Maljević sinhronizovanje programa stranih TV kuća na srpski jezik. U programskom savetu Hepi TV su srpski ministri kulture i prosvete Branislav Lečić i Gašo Knežević, dramski pisac Dušan Kovačević, reditelj Miroslav-Mika Aleksić, upravnica pozorišta Puž Slobodanka Aleksić i drugi.
      
       Protest
       Novinari jagodinskih medija i pojedini dopisnici beogradskih glasila obavestili su predstavnike policije u tom gradu da više ne žele da učestvuju na njihovim pres-konferencijama sve dok "svaka nasilna smrt bilo kog građanina Srbije ne bude u istrazi tretirana na isti način i u istom obimu" kao ubistvo generala policije Boška Buhe. Protestujući zbog nerešavanja ubistva jagodinskog novinara Milana Pantića, oni su upitali policiju da li "prevrću nebo i zemlju" samo kada je ubijen pripadnik njihove službe, odnosno da li ubistvo novinara smatraju događajem "manje kriminalne vrednosti".
      
       Antenski stub
       Direkcija za izgradnju Užica prekinula je emitovanje programa lokalne Televizije S i savezne TV Ju Info, jer nisu platile naknadu za korišćenje antenskog stuba i objekta na brdu Bioktoš, koji su u vlasništvu Direkcije. Predsednik užičkih socijalista i koordinator TV S Nikola Gagić je rekao da dug od 50 000 dinara nije sporan, ali je i dodao da je "pozadina svega bila pojačana politička aktivnost socijalista", posebno zbog zahteva za zatvaranje izložbe "Krv i med" američkog fotografa Rona Haviva, kritika na račun opštinske vlasti i nedavnog gostovanja lidera radikala Vojislava Šešelja na TV S. Direktorka Direkcije za izgradnju Svetlana Jevđević-Matić odbacila je optužbe o političkoj pozadini prekida emitovanja programa TV S.
      
       Štrajk
       Članovi Ujedinjenog granskog sindikata "Nezavisnost" u Javnom preduzeću "Štampa, radio i film" (ŠRIF) u Boru stupili su u štrajk, zahtevajući isplatu zaostalih zarada i određivanje osnivačkog statusa tog preduzeća. U sastavu ŠRIF-a posluju lokalna radio-televizija i list "Kolektiv". Zaposleni su zatražilii određivanje dinamike budućih isplata, utvrđivanje odgovornosti direktora, Upravnog odbora i glavnih i odgovornih urednika glasila tog preduzeća, kao i analizu izveštaja o finansijskom stanju u ŠRIF-u i projekciju finansijskog plana za 2002. godinu. Zaposleni, njih 70, poslednju zaradu primili su za februar, a najveći deo sredstava za plate izdvajao je Rudarsko-topioničarski basen Bor, iako je većinski vlasnik Skupština opštine Bor.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu