NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Cena struje

Goran Novaković

      Sada već bivši ministar Goran Novaković spada u ljude koji su ekonomski zanat pekli na Zapadu i nije čudno što je nedavno izjavio da struja mora biti duplo skuplja. Od te najave narod se naježio, jer već danas, kada jedan kilovat košta dva centa (a to je više nego dva puta koliko je bilo pre 5. oktobra), veliki deo stanovništva struju ne plaća, ne može da plati, ili jedva se snalazi da izbegne makaze za sečenje žica.
       Da li je ostavka dogovorena ili nije, teško je reći. Evo zašto. I sam je predsednik vlade blago govorio da se struja ne može prodavati ispod cene, jer to, normalno, državi donosi ogromne gubitke. A onda je priznao da su i njemu računi za struju preveliki. I još je, posle ostavke ministra Novakovića, rekao da građani nisu znali što plaćaju, jer su računi ličili na španska sela. Bili su nerazumljivi. Premijer ni sam, kaže, nije razumeo šta znači plaćanje - angažovane snage. Nije to bilo jasno ni onima koji su struju plaćali prema angažovanoj snazi, ali nije to jedino što ovom narodu nije išlo u glavu, kad je o struji reč.
       Ministar Novaković najavio je da će biti i velikih otpuštanja radnika, viška radnika, a ta mera nikako nije popularna, pred izbore, kojih jednog dana mora biti.
       Neka čitalac sam zaključi da li je ministar Novaković otišao rado, iz ove njegove izjave. Kad su ga novinari saleteli silnim pitanjima, rekao je: "Imate sada jednu sjajnu ministarku, pitajte nju."
      


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu