NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Odgovornost fonda

      Na raspravi o ustavnosti izmene Zakona o penzijama pred Ustavnim sudom SRJ istupila je i predstavnica Fonda penzionera vrlo radikalno, osporavajući sve primedbe. Ali, ono što nas je posebno kosnulo to je da je ona s podsmehom reagovala na mnoga izlaganja penzionera.
       Na takvo njeno ponašanje reagovao sam na Ustavnom sudu i rekao da njeno držanje najbolje pokazuje zašto smo došli u ovo nesrećno stanje, gotovo raspada penzionog sistema, gde se broj penzionera približava broju zaposlenih, pre vega enormnom proizvodnjom invalidnih penzionera, čiji broj se približava broju starosnih penzionera.
       Mislim da je krajnje vreme, nezavisno od ovoga što se zbilo u Ustavnom sudu, da se otvori pitanje odgovornosti najodgovornijih ljudi u Fondu za raspad penzionog sistema prekobrojnom proizvodnjom invalidskih penzionera, što je delom posledica ponašanja odgovornih u Fondu, a delom i same korupcije. Inače, kako objasniti ovaj jugoslovenski fenomen da se broj invalidskih penzionera približava broju starosnih?
      
       PERO KOLUNDŽIJA,
       Beograd


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu