NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Kolajna za najbolje

Festival monodrame

      Svake godine je sve lakše opravdati reč međunarodni, najskuplju reč iz naslova našeg festivala, kaže Ivan Bekjarev, umetnički direktor i selektor monodrame 27. internacionalnog festivala monodrame i pantomime u Zemunu (selektor pantomime je Ivica Klemenc), na kojem će u Kamernoj operi Madlenijanum od 7. do 10. jula biti izvedeno osam monodrama i dve pantomimske predstave.
       Kako nas obaveštava PR Festivala Ljiljana Lazić, pored umetnika iz Jugoslavije, (Rada Đuričin u monodrami “I.K. iz Zločina i kazne” Danila Ginka i Goran Jevtić u “Ti me, Živka, zaboravi” Milice Novković) nastupiće i umetnici iz Slovenije (Simon S. Pešić u “Pantomimskim kratkim pričama” i Mojca Partljič u monodrami “Čistačica Marija” Toneta Partljiča), Ukrajine (Ljudmila Zemeljko u monodrami “Još jedna bračna noć” Jukija Mišime), Bugarske (Marija Kavardžikova u monodrami “Flober” Elina Rančeva), Austrije (Zijah A. Sokolović u svojoj monodrami “CABAres, CABArei”), Velike Britanije (Tom Roden i Piter Šenton u “This is modern”)
       Dobitnika Zlatne kolajne Festivala monodrame i pantomime izabraće stručni žiri u sastavu: Eva Ras, Dimitrije Jovanović i Ljiljana Dragutinović, tako da će biti dodeljene Kolajna “Maja Dimitrijević” za monodramu i Kolajna za pantomimu. Takođe, na Festivalu će biti uručena i Nagrada žirija publike za najuspešnijeg učesnika.
       Svetlana Bojković će otvoriti festival 7. jula u 20 časova, a u okviru pratećeg programa biće predstavljena izložba slika umetnika Damjana Đakova koji živi i radi u Italiji. Predstava izvan konkurencije koju ćete moći da vidite dok žiri bude odlučivao o pobedniku je “Putuj Evropo”, u izvođenju Kabarea Gorana Sultanovića.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu