NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Rovovska borba

Slobodana Korać

      Dva predsednika privrednih komora i jedan bivši potpredsednik ukrstili su koplja oko toga koje će komorsko udruženje, srpsko ili jugoslovensko, preživeti.
       Radoslav Veselinović predsednik Privredne komore Srbije (PKS), zalaže se da ubuduće postoje Privredna komora Srbije(PKS) i regionalne komore, dok bi Privredna komora Jugoslavije (PKJ) bila ukinuta. PKS bi trebalo da proširi broj kancelarija u zemlji i inostranstvu i preuzme imovinu PKJ.
       "Svaki pokušaj predsednika PKJ Slobodana Koraća da na svoju ruku reformiše komorski sistem, mi nećemo prihvatiti", izjavio je ove nedelje Veselinović. On je takođe odbacio optužbe Koraća da je njegov koncept reforme komorskog sistema usvojen jer je imao podršku Vlade Srbije i rekao da će poslednju reč o uređenju komore imati privrednici.
       Slobodan Korać, predsednik PKJ, izjavio je da se on i Veselinović slažu da je komorskom sistemu potrebna racionalizacija, ali neslaganja počinju od toga da li je stvar već rešena, ili o njoj tek treba da se raspravlja.
       "Rešavanje pitanja statusa PKJ pre statusa buduće zajednice Srbije i Crne Gore je preuranjeno", izjavio je Korać.
       U celu priču se ove nedelje umešao i sada već bivši potpredsednik PKJ Dragan Nikolić, član Deokratske stranke,koji je u javnosti izneo podatak da je Koraću još u aprilu istekao mandat i da je veći deo članarine koju plaćaju svi zaposleni u Srbiji, potrošio na skupa putovanja i još skuplji viski.
       On je najavio da će Vladi Srbije biti predloženo da ukine doprinos zaposlenima na članarinu PKJ, pre nego što ustavna povelja bude doneta, pa će tako jedna od komorskih "država" možda biti ukinuta odlukom srpskog Ministarstva finansija.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu