NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      Zahtev
       Deo Kolegijuma Informativnog programa TV Novi Sad, nezadovoljan što Sporazum o medijskom predstavljanju predsedničkih kandidata važi samo za dva kanala TV Beograd, najavio je 22. avgusta da će, ako Sporazum ne bude izmenjen, promovisati kandidate za predsednika Srbije po sopstvenom nahođenju. Taj stav je, kako su preneli mediji, potekao iz redakcije na mađarskom jeziku, a podržale su ga i redakcije ostalih pet programa na manjinskim jezicima.
       Direktor TV Novi Sad Petar Jovanović negirao je, međutim, da gledaoci novosadske stanice neće imati priliku da čuju predsedničke kandidate, s obzirom na to da će kampanja biti praćena u redovnim informativnim programima, a naveo je i da su Sporazum o predstavljanju kandidata na RTS-u potpisale i vojvođanske članice DOS-a, zbog čega je na "TV Novi Sad samo da ga ispoštuje".
      
       TV pretplata
       Potpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać najavio je 23. avgusta uvođenje pretplate za Radio-televiziju Srbije u iznosu od 210 dinara mesečno, navodeći da je vlada, svesna da je to nepopularan potez, morala da na njega pristane, jer je "stav Evropske unije veoma jasan: ako je državna televizija servis građana, oni moraju da je finansiraju". To bi trebalo da važi bez obzira na jedno od predizbornih obećanja DOS-a - ukidanje televizijske pretplate, odnosno takse na električno brojilo za RTS.
      
       Nagrađena emisija "Gejming"
       Skandinavska organizacija gej i lezbijskih kulturnih poslenika "Tupilak" dodelila je emisiji "Gejming" beogradskog Radija 202, nagradu "Hajmdal" za izuzetan doprinos razvoju masovnih medija koji se bave temom homoseksualnosti, saopštio je 21. avgusta Radio 202, koji posluje u okviru državnog Radio Beograda.
       Emisija "Gejming" je deo noćnog programa Beograda 202, pod nazivom "Ljudi sa nama - različiti", koji je posvećen marginalizovanim društvenim grupama.
       Autor emisije je gej aktivista Dušan Maljković. U obrazloženju nagrade posebno je naglašeno da ta emisija pomaže promeni ranije reputacije Beograda kao netolerantnog grada, kao i da je emisija nagrađena i zbog "hrabrog emitovanja uprkos pretnjama, homofobiji i nedostatku sredstava za rad".
      
       Multietnička TV
       Makedonska nacionalna televizija (MNT) pokrenula je multietnički kanal na albanskom, turskom, srpskom, rumunskom, vlaškom i bošnjačkom jeziku. Program je vidljiv na 85 odsto teritorije Makedonije. Ranije je bio emitovan na drugom kanalu MNT - pet sati dnevno, a sada će trajati 12 sati, od kojih će devet biti na albanskom jeziku. Albanci i neke druge nacionalne manjine u Makedoniji imaju i privatne televizije na svojim jezicima.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu