NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Ovde je moj dom

Mirjana Joković

      Glumica Mirjana Joković koja poslednjih godina živi i radi u Americi, i koja je ovdašnjoj publici poznata pre svega po svojim ulogama na filmu, bila je na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Nišu. A kako sama kaže, tako dugu pauzu više ne sme sebi da dozvoli.
      
       Dugo niste dolazili, šta je razlog?
       - Nekad uđete u izvesnu dinamiku sopstvenog života pa prosto ne shvatate šta znače tri godine i koliko je to. Tek sada kada sam se vratila, shvatila sam i uvidela taj fenomen vremena, i odsustva. Sa druge strane, srećna sam što sam imala priliku da radim poslove o kojima sam sanjala. Evo, u decembru ću u inostranstvu raditi "Elektru", u jednoj internacionalnoj postavi što me jako raduje. Jer, raditi u internacionalnim postavama je uvek i specifično i dragoceno iskustvo. Međutim, ovo je moj dom! I dešava mi se ponekad da kada tamo odigram neku predstavu, pomislim kako bih volela da to Beograd vidi. I to meni jeste neki znak, jer nemam ja nijednog trenutka zabunu kako bih želela da budem neko drugi. Znam ko sam i znam odakle sam.
      
       Kako izgleda ovaj vaš susret sa Nišom i niškom publikom posle te pauze?
       - Sve ovo mi se veoma dopada. Čitav ovaj festival i ono što se na njemu događa, veoma mi prija. Nisam ni sanjala da ću se ovako osećati.
      
       T. NJ.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu