NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

O profesiji

("Zameo ih novac" NIN br.2691, "Država ne preuzima 'Progres'," NIN br 2692, "Čari ozbiljnog čitanja", NIN br. 2693, "Čitaj kako je napisano", NIN br. 2694)

      Dragi gospodine Martiću, prava je šteta što uz Vašu sadašnju funkciju - glavnog urednika lista "Progres", niste dopisali i neku od Vaših bivših funkcija, tokom uredničke karijere u "Politici" i naročito "Ekspres politici". Uprkos tome, ne sumnjam da su i Vašim kolegama u tim novinama, a i čitaocima, još u živom sećanju odlike Vašeg profesionalizma.
       Takođe koristim priliku da Vam zahvalim na lekciji o potrebi poštovanja dve strane u pisanju tekstova. Ja bih Vam, na primer, bila zahvalna da ste pre pisanja Vašeg pisma NIN-u, konsultovali makar jednu stranu - mene, ili ako Vam je to zbog nečega bilo mrsko, uvaženog profesora Ekonomskog fakulteta u Beogradu Nikolu Malenovića. Da ste uložili taj mali napor, znali biste da nisam bila student gospodina Malenovića. Posle tog saznanja verovatno ne biste potrošili 21 dragoceni red prostora u NIN-u da razvijete čitavu teoriju, zasnovanu na fundamentalno pogrešnoj hipotezi.
       S obzirom na to da nemam nameru da trošim ni prostor novina u kojima radim, niti svoje vreme na dalje rasprave s Vama, predlažem Vam sledeće: ako Vam toliko teško pada što u NIN-u piše neko drugi, a ne Vi, možete se u rubrici "Pisma čitalaca" ubuduće dopisivati sami sa sobom, do mile volje.
      
       TANJA JAKOBI,
       novinar NIN-a


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu