NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      Pomoć RTS-u
       Predstavnici Radio-televizije Srbije, OEBS-a i Evropske agencije za rekonstrukciju potpisali su memorandum o saradnji i novim ulaganjima u tu informativnu kuću, prema kojem će OEBS uložiti u RTS 145 000 evra, dok će Evropska agencija za rekonstrukciju dati 200 000 evra za obuku kadrova i savetodavne usluge, kao i pola miliona evra za kupovinu informacione tehnike. Reč je o drugoj fazi pomoći OEBS-a i Evropske agencije za rekonstrukciju RTS-u, koja je omogućena posle šestomesečne analize stanja u toj medijskoj kući. Procenjeno je da bi u RTS-u trebalo da bude zaposleno od 3 500 do
       3 800 ljudi. RTS je saopštio da će za sve zaposlene, koji će transformacijom tog preduzeća ostati bez posla, biti obezbeđen socijalni program.
      
       TV dueli
       Radio-televizija Srbije neće organizovati TV duele predsedničkih kandidata u prvom izbornom krugu, jer to nije predviđeno Sporazumom o predstavljanju kandidata na državnoj televiziji, kaže glavna i odgovorna urednica Informativnog programa RTS-a Bojana Lekić. Ona je rekla da bi TV duel Vojislava Koštunice i Miroljuba Labusa u prvom izbornom krugu značio da su ostali kandidati neravnopravni. Naglasila je pri tom da RTS nije u mogućnosti da organizuje TV duele svakog kandidata sa svakim, s obzirom na to da ih ima deset.
       S druge strane, beogradska televizija B92 pozvala je kandidate za predsednika Srbije Vojislava Koštunicu i Miroljuba Labusa na sučeljavanje programa u emisiji te televizije koja bi bila emitovana uživo. U saopštenju, TV B92 navodi da, za razliku od Radio-televizije Srbije, ona nema ograničenja koja bi onemogućavala realizaciju takve emisije. TV B92 je uverena da bi TV duel Koštunice i Labusa pomogao građanima Srbije u odlučivanju za koga da glasaju.
      
       Takmičenje
       Sedmi internacionalni festival reportaže - "Interfer" održava se u Somboru od 20. do 22. septembra, u organizaciji lokalne RTV Spektar. Novinari će se takmičiti u novinskoj, radio i TV reportaži, a najuspešnijem pripašće nagrada "Laza Kostić". Na festivalski konkurs stiglo je više od sto reportaža iz SRJ i Mađarske, a očekuju se i radovi iz petnaestak zemalja Evrope i još nekih kontinenata.
      
       Izmene na TV Pink
       Televizija Pink najavila je radikalne izmene u programskoj šemi i formiranje nove redakcije koja bi se bavila dokumentarnim, dečjim, obrazovnim i kulturnim programom. Iz programa "ružičaste televizije" izbačene su emisije "BB šou", "Gold mjuzik", "Zabranjeno spavanje po podne" i "Ljubav i moda". "Grand šou" je ostao, a biće emitovan u dvočasovnom terminu.
      
       Nagrade za pravdu
       Radio-televizija Republike Srpske počela je nedavno da, u sklopu marketinškog programa, emituje reklamni spot iz programa "Nagrada za pravdu" američke vlade u kome se nudi pet miliona dolara za informacije koje će pomoći hapšenju lica optuženih za ratne zločine. U televizijskom spotu, koji se prvi put emituje u programu Televizije RS, stanovništvo se poziva na saradnju, kako bi "pravda bila zadovoljena i svi ratni zločinci kažnjeni".


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu