NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Slobodan Reljić

glavni i odgovorni urednik NIN-a

      Od 1. oktobra ove godine na mestu glavnog i odgovornog urednika NIN-a nalaziće se Slobodan Reljić.
       Njegovom imenovanju na ovu funkciju prethodilo je, ponovo obnovljeno, tajno izjašnjavanje članova Skupštine zaposlenih na kojem je, između više kandidata, on dobio najveću podršku.
       Slobodan Reljić je novinar sa velikim profesionalnim iskustvom, sticanim tokom dve i po decenije u omladinskoj i studentskoj štampi, Informativnoj redakciji Prvog programa Radio Beograda, "Ilustrovanoj Politici" i NIN-u. U ovoj redakciji ostvario je najveći deo svog novinarskog staža radeći kao novinar i komentator i uređujući rubrike "Društvo" i "Feljton". Obavljao je jedno vreme i dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika NIN-a.
       Pored saradnje u više domaćih i stranih medija, stalno je angažovan i u aktivnostima na očuvanju integriteta novinarske profesije - kao član Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije, predsednik Upravnog odbora Medija centra u Beogradu, osnivač Centra za razvoj neprofitnog sektora i saradnik na programu za obrazovanje nevladinog sektora za rad s medijima i novinara za rad s nevladinim sektorom, saradnik Beogradske otvorene škole i član i koordinator Komisije za istinu i pomirenje SRJ.
       Reljić je rođen 1954. u Tesliću (BiH), diplomirao je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i bio postdiplomac na studijama Sociologije religije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu