NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Nema sukoba

Tanja Jordović, urednik Informativnog programa TV Pink

      U subotu je Upravni odbor TV Pink reagovao i izdao saopštenje povodom sukoba sa TV B92, u kome se kaže da sukoba između dve televizije nema. Da li to znači da vam je žao zbog teških reči koje su u međuvremenu pale?
       - Ne znam kako ste vi to shvatili, ali Upravni odbor je reagovao iz jednog razloga. Zaposlenima na ovoj televiziji je zaista žao zato što se polemika o privatizaciji shvatila kao navodni sukob između TV Pink i RTV B92. Među nama nema sukoba. Samo smo prenosili ono što su emitovali i drugi mediji. Kolege sa B92 poštujemo i osuđujemo tvorce plakata.
      
       Kažete da ih poštujete, a mnogi smatraju da ste tendenciozno prenosili navode iz "Publike". Zašto niste razgovarali sa ljudima sa RTV B92?
       -To nije tačno. Nema tendencioznog prenošenja. Prenosili smo i njihova saopštenja, a zvali smo i Verana Matića. Međutim, on nam se nije javio. I uopšte mi nije jasno zašto ih je to toliko iziritiralo. Trebalo je samo da odgovore. Uostalom, ako su godinama bili borci za promene, trebalo bi da budu čistiji i transparentniji od drugih. Najlakše je sada optužiti Pink, a prećutati da su i drugi mediji prenosili isto što i mi.
      
       Vi ste, međutim, konkurenti u trci za nacionalnu frekvenciju.
       - Mi smo potpuno različite televizije, sa različitim programskim koncepcijama. Priča o nezakonitoj privatizaciji nema veze sa frekvencijama.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu