NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Nekome smetamo

Saša Mirković, direktor RTV B92

      Zašto mislite da B92 nekome smeta?
       - Postoji više razloga. Prvo, uskoro bi trebalo da usledi dodela frekvencije, a naša televizija je ozbiljan konkurent. Drugo, nikada nismo bili uprljani nikakvim skandalima, treće, planiramo da TV B92 počne da se prikazuje i na području Crne Gore. Jedan od razloga je sigurno i povećanje našeg rejtinga.
      
       Ko stoji iza tih napada?
       - Očigledno je da je izvor ovih napada neki centar koji je prilično moćan jer može, ne samo da dođe do takozvane sporne dokumentacije i pripremi pisma, već i sve to da distribuira u kratkom roku, može da organizuje štampanje plakata i lepljenje po centru Beograda. To je, takođe, centar koji očigledno radi u dosluhu sa "Publikom" i sa TV Pink. To ne može neko ko nema neophodnu infrastrukturu.
      
       Ima li istine u tekstu objavljenom u "Publici"?
       Tačno je da je firma KVS 2001. uložila u RTV B92 novac i opremu. Ali, to je urađeno u skladu sa Zakonom o preduzećima, koji je važio do jula ove godine. Zapravo, zakon još važi, ali uz dodatak jednog člana, koji govori da je za privatizaciju neophodna saglasnost Agencije za privatizaciju. Međutim, nije tačno da zaposleni nisu bili obavešteni o privatizaciji, o čemu svedoči dokumentacija koju posedujemo. Nije tačno ni to da sam još uvek vlasnik firme KVS. Faksimil sudskog registra, prema kome sam jedan od vlasnika KVS-a, a koji je objavljen u "Publici" ne odgovara stanju iz sudskog registra unazad već dve godine.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu