NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Biciklom do Preševa

Dušan Veršić

      Da i invalidi mogu uspešno da se bave sportom, dokazuje Dušan Veršić svojim, za naše prostore nesvakidašnjim poduhvatom. Jedini invalid u Jugosla-
       viji koji se bavi biciklizmom, bez obe noge, uz pomoć revolucionarnih proteza firme OTTO BOCK, koje su mu poklonjene, prešao je trasu od Subotice do Preševa dugu 590 km za sedam dana. Ceo poduhvat, uz pratnju policije, finansiralo je Savezno ministarstvo za sport i omladinu. O svojim utiscima sa puta i problemima invalida sportista, Dušan za NIN kaže:
       Želeo sam da pokažem ljudima koji su invalidi i zatvoreni u svoje kuće, da može uspešno da se živi baveći se sportom. Biciklizmom sam počeo da se bavim tek kada sam postao invalid. Sport mi sada pruža jednu drugu dimenziju, jer sam u biciklizmu bolji i od ljudi koji nisu invalidi. Najveći problem sportista invalida kod nas su finansije. U avgustu, na Svetskom prvenstvu u biciklizmu za invalide, koje je održano u Altenštadu u Nemačkoj, otputovao sam sopstvenim sredstvima. Bilo je 400 učesnika iz celog sveta i jedini učesnik sa Balkana bio sam ja. Očekujem da efekti ove akcije tek treba da se pokažu, i da će svake godine biti više učesnika.
      
       A. S.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu