NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

“Politika” i politika

Miodraga Marović

      Nova knjiga novinara i publiciste Miodraga Marovića “Politika” i politika u izdanju Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije, promovisana je ovih dana u Medija centru u Beogradu. U izjavi za NIN, povodom ovog događaja, autor kaže:
       - Moja je želja bila da, kao nekadašnji novinar “Politike”, “Ekspresa” i NIN-a (dok je bio pod krovom ovog novinskog koncerna), ispričam priču o prelomnim trenucima u poslednjih pola vijeka ovih najstarijih novina u nas, koje će u januaru 2004. godine obilježiti vjek postojanja.
       U tome smislu “Politika” i politika i jeste i nije hronika. Ona je hronika jer se bavi događajima i ljudima vezanim za “Politiku”, u do sada najobimnijem vremenskom periodu (1952 -2002), a nije hronika jer su u knjizi opisana samo tri događaja, čije se posljedice zatim prate tokom minulih decenija.
       Za čitaoce NIN-a zanimljivo je da je u ovoj knjizi ispričana i istorija poslije rata obnovljenog NIN-a, o kojoj svedoče njegovi urednici, akteri dramatičnih događaja iz 1972, 1979, kao i tokom osamdesetih i devedesetih godina, sve do NIN-ovog izlaska iz “Politike” novembra 1993. godine.
      
       S. D.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu