NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Arhanđel Antinori

(ili: ako će u januaru 2003. godine, možda za srpski Božić, da se rodi prva klonirana beba, onda znači da je čovek ovladao božjom tajnom stvaranja i da nam za 21. vek treba skica za neku novu Bibliju sem ako se i Biblija ne klonira)

      Italijanski doktor Severino Antinori saopštio je da bi žena koja nosi klonirani ljudski embrion trebalo da se porodi u januaru 2003. godine. Tako je “kontroverzni” (novinari mnogo vole tu reč) doktor Severino, poput kontroverznog arhanđela Gavrila, saopštio kontroverzne blagovesti ljudskom rodu na početku 21. veka. I, radujte se! Jer, odsad čovek može sve što i Gospod, to jest Đavo, a Biblija je postala sasvim konkretna negativna utopija. Biblija nam se ostvarila, poklopilo se nebo sa zemljom.
       I ne folirajte se, ne užasavajte se što smo, eto, stigli dotle; do kloniranja čoveka. Trebalo je da se užasavate kada je kloniran prvi beli miš. Kada je klonirana ovca Doli, bilo je već kasno za zgražavanje, projekat je odmakao daleko, đavo je došao po svoje. Gete je još, onomad, upozorio na šta je sve spreman doktor Faust, ali ko da sluša pesnika, predavali smo se slatko đavolu, kloniranju.
       I ko kaže da je Gospod stvorio čoveka? Šta ako je čovek delo ekipe neodgovornih vanzemaljskih bioinženjera?
       Jer, čitajte ponovo Prvu knjigu Mojsijevu:“Potom reče Bog: da načinimo čovjeka po svojemu obličju, KAO ŠTO SMO MI (!?)”
       Priznajte, nikad niste razmišljali; zašto Bog govori u PRVOM LICU MNOŽINE?! Bog je iznad gramatike; on ne može da se strpa ni u prvo, ni u treće lice ni jednine, ni množine. Bogu je, štaviše, tesno u svakom pojmu, u svakoj Reči, bila ona Prva ili Poslednja. Bog je nešto mnogo ozbiljno i mnogo nedostupno. Zato je uvredljivo i glupo reći da je Bog stvorio čoveka kada to može da uradi svaka budala koja ima nešto između nogu. Pa i svaki nesrećnik koji ima sidu.
       Gotovo svi proroci, Isaija, Jezekilj kao i obični ljudi kao Enoh, Isak i ini, dali su detaljne opise kosmičkih letilica koje su se spuštale na Zemlju. Proroka Jezekilja su i vozikali iznad Zemlje, a po Enohovom opisu, Gospod je - xinovski kompjuter. I ko zna nije li i prorok Jezekilj klon jer njega je Gospod (kompjuter) nahranio knjigom (diskom), a knjiga beše slatka kao med.
       Nije, dakle, neka mudrost napraviti čoveka; treba se samo držati biblijskog scenarija.
       I doktor Antinori drži se i Starog i Novog zaveta. Zato on nije želeo da odaje mesto gde se kontroverzna trudnica nalazi niti je saopštio koje je nacionalnosti. Uostalom, ni arhanđel Gavrilo nije saopštio ime i nacionalnost device koja je bezgrešno začela, a ni mesto gde će se božiji sin roditi; tajnu su provalili vitlejemski pastiri i mudraci sa Istoka koji su prateći zvezde došli pred pećinu u Vitlejemu.
       Doktor Severino, kao i arhanđel Gavrilo, dao je samo doziranu informaciju; “ultrazvukom je utvrđeno da je fetus trenutno težak od 2,5 do 2,7 kilograma i da je plod apsolutno zdrav”.
       A i arhanđel Gavrilo samo je šapnuo Mariji u snu da će roditi božijeg sina. Bilo je onih koji su, odmah, senzacionalno interpretirali ovaj kontroverzni događaj. Bilo je, dakle, onih koji su tvrdili da je Marija začela na uvo, da ju je kroz uvo oplodio kontroverzni anđeoski šaptač. Jer, i šapat je Reč i, ima moć semena. Na početku beše Šapat, ostalo je, izgleda, samo rutina.
       Naučnici, kako oni ozbiljni, tako i oni kontroverzni, nikada nisu utvrdili da li je Marija iz Nazareta začela na uvo. I da li je bila maloletna pri začeću, što bi bacilo lošu senku na Josifa drvodelju. Ili na nekog rimskog oficira. Jer, ovi iz NATO-a siluju devojčice i na Kosovu i u Japanu. Zašto ne bi i u ondašnjem Nazaretu? NATO je NATO; ne menja se vekovima, menjaju se samo uniforme od Tiberija do danas i seje se rimska kopilad; u Talmudu i piše da je Isus rimsko kopile.Tako je, valjda, ostalo zapisano u spiskovima poreskih obveznika, u ažuriranim biračkim spiskovima Pontija Pilata, u nekoj rimskoj povelji koju su usvojili u jerusalimskom Sanhedrinu.
       Doktor Antinori, zaista, govori kao arhanđel. On kaže: “Pružio sam naučni i kulturni doprinos projektu za koji lično nisam bio nadležan.” A ni arhanđel Gavrilo nije bio “lično nadležan” već je samo izvršavao božji projekat. Jer, bog ne može da stigne na sve strane; a i mrzi ga, nervira se, nema s kim da radi. Ako se i bavio bioinžinjeringom, stvaranjem biljnih i životinjskih vrsta, to nije posao samo za jednog čoveka makar se taj zvao i - Gospod.
       Ovovekovni arhanđel Severino Antinori otkrio je nešto za šta, imam utisak, nije ovlašćen. Prema njegovim rečima, još tri žene nose klonirane embrione. Jedna od njih je u desetoj, druga u sedmoj, a treća u šestoj nedelji trudnoće. Postoje, dakle, još tri device Marije koje su bezgrešno začele. Još tri kojima je arhanđel Severino šapnuo nešto na uvo.
       Šta se htelo tim projektom sa još tri device Marije?
       Kako šta!? Nemojte da se pravite naivni! Kao da niste čuli za vitlejemski pokolj dece?! Hoćete li da se i to ponovi? I hoćete li da u tom pokolju strada bezgrešno začeti klon doktora Severina Antinora, klon koji treba da se rodi u januaru, možda, baš za srpski Božić? Dakle, ako neko pokuša ili, ne daj bože, ubije prvog kloniranog mladenca koji treba da se rodi, recimo, 7. januara, treba imati rezervne bezgrešno začete sinove.
       Mada je i to već viđeno. Nije li neverni Toma bio, u stvari Blizanac ili, ako vam je lakše, Dvojnik!? Pa i Jovan Krstitelj, Isusov brat od tetke?! Nije li bio stariji od Isusa samo šest meseci i nisu li ga mešali sa mesijom? S tim što je Jovana majka rodila u dubokoj starosti, izgleda, takođe bezgrešno, mada se to u Bibliji ne kaže eksplicitno.
       A zna se da je i doktor-arhanđel Severino 1994. godine “omogućio jednoj ženi da se porodi u 62. godini”. Nego, ne zna se: šta bi s tim detetom? Nisu li ga ubili kao Jovana Krstitelja? Šta ako smo još 1994. godine dobili božijeg sina koga je neki kralj Izrod uspeo da ubije? Da li se to Biblija ponavlja? Da li nam se i Biblija klonira? Ne baš sasvim. Sada se arhanđel Gavrilo zove doktor Antinori.
      
       DRAGAN JOVANOVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu