NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Zakačili su se za psovke

      
       Šta mislite da je najviše zasmetalo onima koji su kritikovali vašu emisiju?
       - Mislite na ono što je bilo na Studiju B i TV B92? Ja sam samo tamo čula kritike. Ne znam tačno šta im je zasmetalo. Mi smo ovom skrivenom kamerom pokazali da smo opušteniji sa novom vlašću nego sa onom prošlom pod kojom nismo mogli ni da zamislimo da napravimo nešto tako.Vidim da se ovi koji kritikuju kače za psovke koje su izrečene. Psovki je bilo, ali su one izrečene “off the record”; tačnije, u vreme kada su moji gosti mislili da idu reklame.
       One nisu izrečene za skupštinskom govornicom ili pri poseti neke delegacije, već onda kada su učesnici emisije mislili da je prestalo snimanje. Suština skrivene kamere i jeste to da se napravi situacija koja “žrtvu” treba da isprovocira da reaguje. Batić je bio isprovociran čak toliko da je izgovorio i jednu strašnu kletvu:”Onaj ko je uzeo pare, neka kupi lekove svojoj deci.” To, znate, može da kaže ili lud čovek ili onaj ko je stvarno jako pošten.
      
       Kakav utisak je na vas ostavila skrivena kamera sa Goranom Vesićem i Tijanom Dapčević?
       - Tu je najbolja bila Gorica Mojović, koja je, televizijski gledano, najbolje odreagovala, jer je najviše nasela. A nasela je zato što je poštena. Nju nije zanimalo ko je Vesić i šta traži od nje, niti to što je Tijana, navodno, njegova ljubavnica. Ona je samo ponavljala da ne da pare građana.
      
       Da li vas kao građanina ne iritira činjenica da Goran Vesić u svoju kancelariju može da privodi narodne poslanike da bi od njih tražio uslugu tog tipa?
       - To mnogo više govori o tim ljudima koji su došli na njegov poziv nego o samom Vesiću. Ali, ni vi ni ja ne znamo koliko je on njih ubeđivao da dođu na razgovor.
      
       Da li vas intimno provocira činjenica da su oni koji su se do 5. oktobra zaklinjali da nikada neće ući na Pink, sada glumci u novogodišnjem programu ove televizije?
       - Stvari se menjaju i hvala bogu da je tako. Nećemo valjda do kraja života raspravljati ko je bio u četnicima, a ko u partizanima?
      
       Jeste li očekivali ovakve reakcije na skrivenu kameru?
       - To što je Olja Bećković uradila u svojoj emisiji, jako je tendenciozno. Ona je sama proglasila utisak nedelje, ne dozvolivši javnosti da da svoj sud, dovela je u studio trojicu sagovornika, sve troje istomišljenika protiv skrivene kamere, a pri tom ne dajući šansu drugoj strani da se čuje. Ona nije ispoštovala osnovno novinarsko pravilo - da ima obe strane u priči. To je naj RTS-ovskija stvar koja je učinjena od 5. oktobra naovamo.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu