NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Gost socijalista

Borisav Jović

       Iako od 1995. godine nije politički aktivan u Srbiji, Borisav Jović, nekadašnji visoki funkcioner SPS-a i član poslednjeg Predsedništva SFRJ, prisustvovao je zasedanju Šestog kongresa Socijalističke partije Srbije.
       O tome da li prisustvo na Kongresu znači da razmišlja o povratku politici, Jović kaže:
       - Nikako! Jednostavno sam hteo da pružim moralnu podršku svima onima koji žele da se zaštite od Miloševićevog dirigovanja politikom partije iz Haga. Pozvan sam da dođem kao gost, dobio sam pozivnicu i propusnicu i na tome se završava moj angažman.
       Aktuelna dešavanja unutar SPS-a Jović vidi jedino kao sukob Slobodana Miloševića s rukovodstvom ove partije. Tačnije, kao posledicu činjenice da ljudi više neće da slušaju i podržavaju direktive koje on prosleđuje iz Haga.
       - Nastali “sukobi” rezultat su neprihvatanja besmislenih direktiva. Milošević je iz Haga tražio desetak stvari, koje se svode na to koga bi trebalo smeniti, a koga birati. Sve što je predlagao iznošeno je i razmatrano na sastancima Glavnog odbora i na kraju nije prihvaćeno. Istovremeno, mislim da je rukovodstvo bilo taktično i da je uspelo da ne povredi Miloševića, a da sa druge strane, ostane nezavisno.
      
       D. M.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu