NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Kriva slika istorije

(“Srbi su kao Jermeni”, Odjeci, NIN br. 2722)

      Navodi arhiepiskopa Voskana Kalpakijana, mitropolita Jermenske apostolske pravoslavne crkve u Grčkoj, koji je prošlog meseca boravio u Beogradu, samo su iskrivljena jermenska verzija istorije. Moramo se uzdržavati od donošenja istorijskih sudova o stvarima o kojima se ne slažu čak ni istoričari trećih zemalja.
       Želeo bih da skrenem pažnju poštovanim čitaocima nedeljnika NIN da su takvi jermenski navodi umnogome doprineli i ohrabrili jermenske teroriste za napade na turske ambasade u inostranstvu.
       Pre dvadeset godina, 9. marta 1983, jermenski terorista Kirkor Levonijan ubio je turskog ambasadora Galipa Balkara u Beogradu i ranio njegovog vozača Nedžatija Kaju. U pokušaju bekstva, jermenski terorista je takođe usmrtio srpskog studenta Željka Milivojevića.
       Tokom svog boravka u Srbiji bolje bi bilo da je arhiepiskop Voskan Kalpakijan posetio i porodicu nedužnog srpskog studenta koja još uvek živi u Inđiji.
       Turski ambasador Galip Balkar imao je samo 46 godina kada je ubijen u Beogradu a smatran je za jednog od najboljih među svojim kolegama u turskom ministarstvu inostranih poslova.
      
       HASAN SERVET OKTEM,
       ambasador Republike Turske, Beograd


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu