NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Očevidac s kamerom

Mladen Vasić

      Mladen Vasić, snimatelj TV B92, jedini je koji je uspeo da snimi deo dešavanja na parkingu Vlade Srbije neposredno po ubistvu Zorana Đinđića, iako je posle tragedije ispred zgrade vlade bilo nekoliko snimateljskih ekipa. Zahvaljujući njegovoj prisebnosti i višegodišnjem iskustvu, snimak tragedije obišao je ne samo Srbiju i Crnu Goru, već i posredstvom Rojtersa, ostatak sveta.
       - Četrnaest godina bavim se ovim poslom. Snimao sam ratna dešavanja u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, što me je naučilo da budem priseban i da brzo reagujem i u teškim situacijama.
       Vasić objašnjava šta se događalo u neposrednoj blizini Vlade Srbije i oko nje odmah posle ubistva premijera Đinđića:
       - Krenuli smo na konferenciju za novinare ministra prosvete i sporta Gaše Kneževića. Još dok sam bio u taksiju primetio sam čoveka sa automatskom puškom na uglu zgrade vlade prema Ulici kneza Miloša. To mi je bilo neobično i pomislio sam da se nešto dešava. Izašao sam iz taksija i video drugog čoveka u civilu kako s oružjem trči prema zgradi bivše Komande grada. Tada sam uključio kameru.
       Vasić kaže i da u tim trenucima nije sa sigurnošću znao šta se dešava. Kaže, svestan je bio da je neko pucao, ali nije shvatio “ni ko, ni odakle”.
      
       D. M.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu