NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Dopuna

      U prošlom broju NIN-a, u intervjuu sa predsednikom Skupštine Srbije i Crne Gore Dragoljubom Mićunovićem (“Ovo je borba, ovo je rat”) zbog obimnosti drugih tekstova načinjeno je skraćenje intervjua g. Mićunovića nakon što je obavljena autorizacija.
       U ovom broju, na traženje kabineta g. Mićunovića, objavljujemo deo koji je u prošlom broju izostavljen.
       Čini se da su dugo bežali od toga (tj. političari - prim. red.) da oni jesu primer i kao da nisu hteli da se suoče sa tom svojom ulogom.
       - Moral se ne postiže onako kako neki veruju - veronaukom. Ne verujem u to ni najmanje. Nikog veronauka nije učinila moralnim. Moral se razvija primerom. To je jedina škola morala. Klerikalna propaganda zato ima najveću količinu licemerja. Hrišćanski moral nije stvorila veronauka i propovedanje već lični primer žrtve, počev od Hrista i ostalih svetaca. Ona ulazi u jedan zabran koji nije njen, u politički zabran, tu mešetari, a onda se povuče kad joj dođe zgodno.
       Ali, to je još jedno pitanje koje naše društvo treba da otvori - šta koja institucija radi i da li su stubovi ovoga društva crkva i monarhija ili su stubovi ovoga društva građani, građanske institucije, republikanske institucije koje poznaje Evropa. To mora da bude vrlo precizno i da bude vrlo jasno određeno, kuda mi idemo.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu