NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

INĐIJA

EVROPA U JUŽNOM SREMU

      Specijalni dodatak NIN-a o Inđiji nije bez razloga posvećen upravo ovoj opštini u južnom Sremu. Zašto? Jednostavno, zato što čelnici opštine imaju štošta da kažu i pokažu, a na čemu predstavnici drugih opština u Srbiji, za sada, još rade. Ovo je, dakle, priča o tome kako je Inđija za manje od tri godine postala nešto posebno.
       Najpre, zahvaljujući ambicioznosti i izuzetnoj aktivnosti gradonačelnika Gorana Ješića, inače najmlađeg gradonačelnika u Evropi, ostvareni su čvrsti kontakti s inostranim organizacijama i institucijama. Uz njihovu pomoć, relativno bezbolno preguran je prvi, najteži period. A onda je započet ubrzani rad na poboljšanju života lokalne samouprave koji je, nedavno, kulminirao otvaranjem modernog, evropskog i za Srbiju trenutno jedinstvenog Prijemnog odeljenja Skupštine opštine.
       Uporedo s tim, obnavlja se gradska infrastruktura, dečja igrališta, škole... Radi se na edukaciji mladih, da im se pokaže kako droga nikada ne bi trebalo da bude ičiji izbor. A da sve ne bi ostalo samo na rečima, potencijalno ugroženoj omladini nude se alternative, kroz umetničke programe u obnovljenom Sokolskom domu, na primer.
       Opštinske pare troše se uz konsultacije s građanima, koji svoje predloge i primedbe iznose kroz ankete i instituciju Građanskog parlamenta.
       Za budućnost i ekonomski razvoj Inđije, ipak, najvažniji je rad na formiranju radnih i bescarinske zone, za koje opštinski čelnici veruju da će privući brojne, kako domaće, tako i strane ulagače. Opet, da stvar ne bi ostala samo na dobrim namerama, obezbeđeni su i obezbeđuju se izuzetno primamljivi uslovi za dolazak investitora koji će pored geografskih prednosti Inđije, tako, u bliskoj budućnosti moći da iskoriste i sve ostale pogodnosti koje im se nude.
       Upravo iz tog razloga, da bi predstavilo dosadašnje rezultate svog rada ali i ambiciozne planove za budućnost, rukovodstvo opštine Inđija je u saradnji sa NIN-om i pristupilo pravljenju ovog specijalnog dodatka.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu