NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Novi predsednik

Borivoj Lazić

      Momčilo Perišić više nije predsednik Pokreta za demokratsku Srbiju. Smenjen je na Izbornoj skupštini PDS-a održanoj u subotu kada je za novog predsednika izabran dosadašnji potpredsednik stranke Borivoj Lazić. Međutim, Perišić tvrdi da je skupština bila “nelegitimna”. Lazić odgovara da je reč o sasvim legalnoj i demokratskoj proceduri i da su prisustvovali predstavnici 40, od ukupno 69 opštinskih odbora, te da je svega desetak odbilo da dođe zbog lojalnosti Perišiću (ostali se nisu pojavili pošto njihovi odbori i ne funkcionišu). “Nema nikakvih osnova za krivičnu prijavu koju je Perišić navodno najavio. Uostalom, mi smo mu ponudili da sam sazove skupštinu i dobrovoljno se povuče, ali je on to odbio.”
       - Šef jedne političke partije ne može biti osoba optužena za izdaju, jer takva partija onda neće imati nikakve izglede za bilo kakav uspeh na predstojećim izborima. A na skupštini uopšte nismo ni hteli da ulazimo u to da li je on kriv ili nije. Radi se o jako teškoj optužbi. Ali, mi ne možemo dozvoliti da njegova lična tragedija postane i tragedija stranke.
       Lazić dodaje da je sledeći zadatak PDS-a “revitalizacija stranke, da vidimo šta nam je od opštinskih odbora ostalo, kako bi Pokret za demokratsku Srbiju našao svoje mesto na političkoj sceni”.
      
       J. V.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu