NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Novac

      TAKMACI. Ministarstvo finansija i ekonomije Republike Srbije nastaviće “jako lobiranje” ne bi li Beograd bio domaćin Skupštini Evropske banke za obnovu i razvoj. Sem mogućih koristi, motiv za pojačano lobiranje je i izazov iz glavnog grada Hrvatske - Zagreba. Zagrepčani su, naime, poslednjih nedelja takođe intenzivirali aktivnosti u nameri da, umesto, Beograda, oni postanu domaćini evropskim bankarima.
      
       JATACI. U potrazi za nelegalno stečenim parama osumnjičenih u policijskoj akciji “Sablja”, poreska policija Republike Srbije već je započela kontrolu preduzeća čije je poslovanje povezano sa tim licima. Ministarstvo finansija, pod čijom kapom je poreska policija, neće da licitira sumama koje bi ovom akcijom mogle da se sliju u budžet. Ne očekuju se ni desetine miliona, a kamoli milijarde evra.
      
       PLATE. Prosečna neto plata u Srbiji u aprilu je iznosila 11.480 dinara. Prema računici Republičkog zavoda za statistiku, aprilska plata je od februarske veća za 9,8 odsto.
      
       KREDIT. Svetska banka je Srbiji odobrila kredit od 2,75 miliona dolara. Rok otplate kredita, namenjenog podsticanju zapošljavanja u Republici, iznosi 20 godina, sa grejs periodom od 10 godina. Kamate nema, samo pokrivanje administrativnih troškova od 0,75 odsto godišnje.      


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu