NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Ne mogu mi ništa

Dobrivoje Budimirović Bidža

      Dobrivoje Budimirović Bidža, bivši socijalista i gradonačelnik Svilajnca, osuđen je pred Opštinskim sudom u Svilajncu na šest meseci zatvora zbog ilegalnog držanja vatrenog oružja. Kao narodni poslanik zadužio je pištolj “zbrojovka” u Opštinskom sekretarijatu narodne odbrane, ali ga nije vratio po prestanku mandata.
       - Vlada samo čeka da mi nađe nešto zbog čega bi me zatvorili, pa da pričaju da su oni nešto uradili. Bitno im je da se piše da će Bidža u zatvor. Bez obzira na to što im je vojska objasnila da imam sve dozvole, predsednik Suda je, kako je i sam rekao, morao da postupa po nalogu. Da sam za nešto zaista kriv, da sam makar i jedno dugme pogrešno pritisnuo, verovatno bih već bio obešen.
       Protiv Bidže se, inače, vode još tri sudska postupka za krivična dela zloupotrebe službenog položaja koje je navodno počinio dok je bio predsednik Skupštine opštine.
       - Terete me što sam davao placeve izbeglicama, zbog izgradnje benzinske pumpe i porodilišta. A sve to traje dugo, jer mi ne mogu ništa. Njima ništa nije sveto osim rekla-kazala i kako će da se prikažu. Ovo je finale. Za deset godina sam uradio za narod i sirotinju ono što oni neće za večnost. Jer, ako njima ne znače ništa generali koji su branili ovu zemlju zašto bih ja, jadan.
      
       D. P.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu