NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Lekcija iz Vašingtona

(“Novine su ozbiljna stvar”, NIN br. 2732)

      Zaista je neverovatna ostrašćenost vašeg novinara Veličkovića, a još je neverovatnije to što ne vidi da je 24-satni proces njegovog uljuđivanja, od strane urednika “Vašington posta” pre trebalo da sakrije, nego time da se hvali.
       Dosta je samo besmislica: “Miloševićev prst na obaraču, nije reč o utvrđenoj činjenici, već o opravdanoj, utemeljenoj političkoj spekulaciji koja ima vrednost činjenice”. Hvaliti se time, to se može samo u Srbiji, a u NIN-u pogotovo. Šta to radite? Pa zar bućkuriš i nevaspitanje koja je “Vašington post”, trebio i pročišćavao 24 sata vi objavljujete bez imalo profesionalne odgovornosti. Zar se ništa niste naučili iz profesionalizma i odgovornosti za javnu reč “Vašington posta”? A imali ste besplatnu lekciju.
       Kada misli “na malu ćeliju u Hagu”, zna valjda da je ona toliko mala i toliko dobro čuvana, a i posao suđenja je toliko obiman da je neverovatno, nehumano i nerazumno pričati takve stvari. Ali, Veličković ima i odstupnicu, “to je nesumnjivi deo Miloševićevog nasleđa”. Dokle će ići to nasleđe, i kakve će se sve gluposti opravdavati tim nasleđem.
       Vidite li kako to radi “Vašington post”!
      
       PETAR MILEUSNIĆ,
       Ivanjica


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu