NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Novac

      RATA. Štedišama Dafiment banke i Jugoskandika najkasnije u toku predstojećeg leta biće isplaćena prošlogodišnja rata njihove štednje o čemu će biti obavešteni pozivnim pismom.Nacionalna štedionica je dosad isplatila blizu 90.000 štediša Dafiment banke i Jugoskandika u ukupnom iznosu od 24 miliona evra.
      
       ŠTEDNjA. U toku maja štednja u domaćim bankama je porasla za 62 miliona dolara i sada iznosi milijardu i 60 miliona dolara.
      
       DUG. Republički zavod za zdravstveno osiguranje Srbije duguje proizvođačima za lekove isporučene tokom 2001. i 2002. godine 2,36 milijarde dinara od čega zemunskoj Galenici 1,27 milijardu, saopštila je farmaceutska kuća iz Zemuna koja predlaže da se cene lekova smanje za pet odsto, pod uslovom urednijeg ažuriranja dugova, a tenderi, kao metod nabavke, zadrže i ubuduće.
      
       KREDITI. Kreditni potencijal poslovnih banaka u Srbiji iznosio je u prvom kvartalu ove godine oko 200 miliona evra. Od te sume 40 osto je dato za reotkup akcija Telekoma Srbija od njihovog italijanskog vlasnika. Tako je stvarni kreditni potencijal banaka iznosio samo 120 miliona evra.
      
       KARTICE. U septembru će se u prometu pojaviti nacionalna platna kartica DINA CARD, dok će iz prometa biti povučena JUBA kartica.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu