NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Privatizacija

      KONZORCIJUM. Tendersku dokumentaciju Beogradske pekarske industrije, čiju je prodaju oglasila Agencija za privatizaciju, otkupila su tri konzorcijuma. Jedan od njih čini i 1 000 radnika tog beogradskog preduzeća.
      
       DUVAN. Zahtev za kupovinu tenderske dokumentacije za prodaju Duvanske industrije Niš podnelo je šest zainteresovanih firmi, a zahtev za kupovinu tenderske dokumentacije Duvanske industrije Vranje - pet. Jedna firma ne može da kupi oba srpska preduzeća zbog antimonopolskih ograničenja.
      
       ŠEĆER. Opet šećer. Akcijski fond Republike Srbije ponudiće 2. jula na Beogradskoj berzi na prodaju svoj udeo u Bačkoj fabrici šećera iz Vrbasa. Fond u ovoj firmi poseduje 37,86 odsto od ukupnog broja akcija. Grčka firma Helenik šuger već se na Berzi domogla paketa od 31,6 odsto, a nadu da postane većinski vlasnik šećerane ne gubi ni Miodrag Kostić, vlasnik novosadskog MK Commerca. MK Commerce zasad poseduje 12,5 odsto akcija ove šećerane pošto zasad gubi u berzanskom nadmetanju sa Grcima.
      
       IZVOR. Poznati aranđelovački hotel “Izvor” biće iznet na prodaju javnom aukcijom 26. juna. Početna cena za 69,958 odsto kapitala hotela sa 229 zaposlenih iznosi 109,332 miliona dinara. Obaveza kupca biće i investicija od 9,7 miliona dinara.
      
       AUTOSRBIJA. Istog dana će na prodaju javnom aukcijom biti izneto i beogradsko preduzeće za promet motornih vozila, delova i pribora “Autosrbija”. Početna cena za ovu firmu, koja poseduje dve prodavnice u Beogradu od ukupno 177 kvadrata, jednu u Knjaževcu od 69 kvadrata, stan u Beogradu od 38 kvadrata i 52.836 kvadrata građevinskog zemljišta je 4 636 miliona dinara. Prihodi firme veći su od rashoda.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu