NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Vranjski front

Vukašin Obradović

      
       Na medijskoj sceni Srbije, “Novine vranjske”, na jugu najuticajnije među lokalnim izdanjima, beleže nemio rekord po broju fizičkih napada u najavi i učestalih nasrtaja na imovinu ovog medija, odnosno zaposlenih - i to u periodu od pre i posle 5. oktobra. Zbog udara, za sada, “bezimenih” lica koja, opet za sada, “samo” razbijaju vrata, prozore i prete smrću, direktor “Vranjskih” Vukašin Obradović zatražio je od lokalne policije da otkrije počinioce, ističući da se poslednjih meseci desio niz incidenata koji ugrožavaju bezbednost novinara ove redakcije i njihovih porodica.
       Anonimni telefonski pozivi počeli su kada su počeli da pišu o aferi o vladici Pahomiju. Primili su i gorko pismo ilegalnog “Srpskog oslobodilačkog fronta”. Obradović, pak, ne bi da optužuje bez argumenata, sud će reći svoje. Ali, zato kaže da nije osetio strah za svoj i živote bližnjih sve do poslednjeg slučaja, nedavnog lomljenja vrata redakcije:
       - Smatrao sam da to što se dešava nije normalno, ali da je deo rizika novinarskog poziva. Posle ovog, međutim, pitam se šta je sledeće? Šta će biti kad počne suđenje, ili nešto drugo kad se desi?
       Da li vam je i dojadilo, hoće li vas zaređani incidenti naterati na “povlačenje”?
       - Nema govora o povlačenju. Celu priču o aferi s vladikom Pahomijem odradili smo profesionalno. Moje razočarenje ide u drugom pravcu: verovao sam da je posle Miloševića ovakvim
       stvarima došao kraj.
      
       D. L


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu