NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Madona kao Planeta, a Karleuša kao - Karleuša

      Jelena Karleuša, megazvezda, poriče da je za ljubljansko “Delo” izjavila kako je njen tata pohapsio pola srpske estrade, te da je zato ona najpopularnija u Srbiji. Njena mama Divna dojavljuje da će tužiti i “Delo” i beogradski “Kurir” koji je te ljubljanske laži preneo.
       Ali, prošlog petka, u Požarevcu, Jelena Karleuša je otvorila diskoteku jednog “kriminogenog vlasnika”. Karleuša je i dalje Karleuša, a da li je Madona i dalje - Planeta? Ili za Jeleninog tatu i njegove šefove mladi Milošević više ne pripada “kriminogenim strukturama”?
       Najpoznatija diskoteka u zemlji, kažu i na Balkanu, nije promenila izgled iz vremena Marka Miloševića. Plavo-narandžasta fasada, plava fontana, bina, metalne stolice, stolovi, rasveta... Sve isto, osim imena diskoteke. I imena vlasnika. Diskoteka prima oko tri i po hiljade ljudi, radi vikendom do kraja septembra, a cena ulaznice za koncert Jelene Karleuše koštala je 250 dinara. U vreme kada su nam vlasnici zakazali intervju sa gošćom (petak, u 21 i 30 minuta), u Planeti se obavljaju završne pripreme za otvaranje. Na ulazu tek poneki gost. Stiže i mladić u invalidskim kolicima, zaustavlja se ispred same scene. Da zauzme mesto. Za šankom u bašti dvojica momaka prognoziraju: “Nema šanse da se napuni! Ko je ona da traži 12 hiljada evra?!” “Misliš da će da joj plate, nije ovo Niš, bato!”
       Na terasi diskoteke, lokalne televizije nameštaju kamere, konobari doteruju stolice, a gazda Miško Kuzmanov postavlja rezervacije po stolovima. “Možemo li da popričamo, kratko za NIN?”
       “Nema šanse, večeras! Karleuša stiže oko 23 sata, niste ništa izgubili.” Ništa?!
       Drugi gazda je Goran Miletić. Ni on ne želi da razgovara, kaže: “Imam pi-ara, u kancelariji.” Pa, da! Marko je imao i kancelarije u diskoteci! I radio-stanicu. Ali gde je to?! Pi-ar sedi u velikoj prostoriji za crvenim stolom, i na sebi ima crveni komplet. Plavuša. “Vi ste pi-ar ?” “Da. Nema potrebe da pišete o diskoteci, a kada dođe Jelena pitaćemo je da li hoće da vam da intervju.” Kako da li hoće, pa, mi smo se dogovorili!! Pi-ar, nije upućena. Pri tom, ne zna ni kako se zovu njene gazde, vlasnici diskoteke!?. Jedino što zna to je da nemaju nikakve veze sa bivšim vlasnikom: “Diskoteka nije Markovo vlasništvo, sadašnje gazde su je iznajmili od pravog vlasnika koji živi u inostranstvu. Ovde je sve bilo demolirano, sve smo promenili.” Ipak, saznajemo ko su vlasnici. Miško Kuzmanov, bivši suvlasnik kafe “Roleksa”. Ali on je u svađi sa Markom Miloševićem, još iz tog doba. Kada se njegov partner u poslu, Zoki-Roleks sprijateljio sa Markom, Miško je izašao iz “Roleksa”. Marko je uzeo razrađeni kafić, a sada je Miško uzeo razrađenu diskoteku. Pošteno, nema šta. Drugi vlasnik je Goran Miletić, jedan od bivših direktora “Pura-petrol”. Treći je Aca iz Kučeva. O njemu se najmanje govori. Prva dvojica, zajedno sa Mirčetom Rajićem, (Vaske-Import), kupili su i Ugostiteljsko preduzeće Avala u Požarevcu, sa 8 restorana i pekarom, i to za početnu aukcijsku cenu, jer rivale nisu imali. A cena je osam miliona i nešto...
       U kancelariji pi-ara, u Planeti, sede i novinari. Sede i ćute. Saznajemo da je tu i radijski studio, bivša Radio Madona, sada Planeta. Jelena prvo gostuje na radiju. Telefon na crvenom stolu stalno zvoni. Odnekud dolaze gazde, jedan po jedan, vidno nervozni...Zvezda večeri kasni.
       Ipak, pojavila se. Petnaest minuta iza ponoći. Sa svitom, naravno. Trojica momaka, mama Divna, tri devojke, a među njima Jelena u bodiju od crnog satena. “Vidi celulit !”-gurkaju se devojčice koje su se prošvercovale sa lokalnim novinarima. “Jeleni je advokat savetovao da još ne daje izjave povodom ljubljanskog 'Dela', 'Blica' i 'Kurira'”- objašnjava mama Divna. Ipak, u emisiji radio Planete Karleuša izjavljuje: “Nije bitno šta pišu, bitno je kolika je slika”.
       Jelena Karleuša je, zapravo, stigla u Požarevac da opipa puls za jugoslovensku turneju. Kaže, ako se Požarevljani pokažu dobro onda ide dalje.
       “Ja sam generalno rođena za ovaj posao. Oduvek sam to htela. Devojčice bi trebalo da se ugledaju na mene, da prate pomno svaki moj pokret, da vide da se, ipak sve želje ostvaruju. Ovo što trenutno pevam nazvala bih novom zabavno-balkanskom muzikom koja je apsolutni hit u svetu. To je unikatna muzika i treba je čuvati.”
       Nakon gostovanja u emisiji, Karleuša je dala izjave lokalnim televizijama. Zatim su guze počele da se mrdaju. Karleuša je s mikrofonom istrčala na scenu...
       Nije bitno šta je pevala, bitno je kolike će biti slike u novinaama. Naravno, bitno je. I da ništa nije kriminogeno.
      
       VERICA MIKIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu