NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Mržnja i nemoral

      Ovo što se sada i ovde dešava sa optužbama protiv poslenika “sedme sile”, novinara i poslenika javne reči uopšte - cenim da je izrazita mržnja i nemoral. Evo jednog dokaza za ovu tvrdnju. Kad se onaj ožalošćeni roditelj iz Kraljeva usudio da tuži državu, jer mu je krajnjom neodgovornošću usmrtila sina vojnika, država mu je kao odštetu dosudila oko 800 000 dinara, s tim što je viši sud taj iznos smanjio na 400 000 dinara. Znači, vojnikov život košta 400 000 dinara.
       Gotovo svi privatni tužitelji za navodne povrede svoje časti, dostojanstva i ugleda traže po nekoliko miliona dinara. Ili drastičan primer: Vojislav Šešelj kaže da mu je pokojni ministar srpske policije (V.S.) pred smrt predao (22) dvadeset dva bloka ličnih beležaka, koje je ovaj koristio. Tako je izneo da zna ko je i koga u Srbiju ubio, i za taj podatak traži od građana Srbije 900 hiljada nemačkih maraka. (Umesto da je u našem zatvoru i to dokazuje).
       I na kraju. Koliko građanima Srbije treba miliona dinara da plate duševnu patnju Tomislava Nikolića za džipom? Ili za duševnu patnju što vojvoda Šešelj nije na koridoru prema Albaniji, nego dobrovoljno u Haškom sudu...? Ili što nije srušio Kuću cveća u Beogradu, ili...
      
       MILOVAN RADISAVLJEVIĆ GARAŠANIN,
       Beograd


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu