NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Promene a ne ostavka

Miroljub Radojković

      
       Talasanje u vezi sa Savetom za radiodifuziju ne jenjava. Na poslednjoj sednici Saveta Univerziteta u Beogradu većina članova su zaključili da bi član Saveta za radiodifuziju Miroljub Radojković (koji je za člana predložen na rektorskoj konferenciji Univerziteta u Beogradu) trebalo da podnese ostavku. Da bi davanjem ostavki trebalo iznuditi svež početak u priči sa spornim Savetom smatra i pomoćnik republičkog ministra obrazovanja, Srbijanka Turajlić koja je istim povodom rekla da, “kad jedna stvar krene naopako kao što je formiranje Saveta za radiodifuziju, onda je najbolje da se podvuče crta pod to i počne ispočetka”.
       Miroljub Radojković za NIN objašnjava da se sa ovakvim stavovima ne slaže:
       “Ne bi valjalo da se pritisci iz javnosti kanališu ka pojedincima čije članstvo u Savetu nije sporno, već ka onima koji imaju nedostatke. Ja ću dati ostavku ako to bude doprinelo boljitku rada Saveta. Kad se započelo sa konstituisanjem Saveta, očekivali smo teškoće i probleme, ali niko nije računao da će se interesi toliko ispolitizovati. Meni je važnije da se dogode promene u Savetu i moja je uloga da se za to borim.”
       Što se mišljenja Saveta Univerziteta tiče, Radojković kaže da ga veoma ceni i da će mu sigurno pomoći u donošenju odluke ali da je ona ipak - individualna. “Niko od nas u Savetu za radiodifuziju nije delegat i samo Skupština ima pravo da uklanja i imenuje članove Saveta. S druge strane, to mišljenje koje je izneo Savet Univerziteta nije, koliko ja shvatam, mišljenje svih šest rektora u Srbiji sa kojima sam ja tražio da razgovaram”, dodao je Radojković.
      
       J. V.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu