NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

“Publika” saznaje...

      Dok u srpskim dnevnim listovima nema detalja vezanih za slučaj Rodić, crnogorski dnevnik “Publika” saznaje iz svojih “izvora bliskih istražnim organima MUP-a Srbije” da je Radisav Rodić poslednjeg dana važenja akceptnih naloga u Srbiji, 30. juna ove godine pustio te naloge s falsifikovanim potpisom pokojnog Zorana Đinđića na iznos od 40 miliona dinara i tako blokirao žiro-račun Demokratske stranke. Odmah je otkriveno da se radi o falsifikatu, tvrdi anonimni sagovornik “Publike”, dodajući da taj potez ima i predistoriju. Naime, pre tri godine Rodić se našao na sudu zbog akceptnih naloga s falsifikovanim potpisima Zorana Đinđića i tada je sud naložio da se unište, ali Rodić to, kako tvrdi “Publika”, nije učinio.
       “Publika” tvrdi da je protiv Rodića ovih dana podneta krivična prijava i da se očekuje podizanje optužnice što je, prema navodu izvora ovog lista, motivisalo Rodića da organizuje miniranje svog automobila, kako bi domaćoj i stranoj javnosti pokazao da je žrtva, progonjena od aktuelne vlasti u Srbiji.
       Inače, list “Publika” je u nekoliko navrata ranije na sličan način ustajala u odbranu aktuelne vlasti u Srbiji, a kuriozizet je da su tekstovi iz ovog lista obično su čitani u informativnim emisijama TV Pink i BK Televizije.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu