NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

PRIVATIZACIJA

      AUKCIJE. Od januara do juna ove godine na Beogradskoj berzi je održano 1019 aukcija akcija 215 emitenata. Metodom preovlađujuće cene trgovalo se u 847 aukcija, a metodom minimalne cene i minimalne količine u 172 aukcije. Realizovan je promet u vrednosti od 7,307 milijardi dinara.
      
       TAJNOVIT KUPAC. Akcijski fond Republike Srbije prodao je na Beogradskoj berzi svoj paket od 35,19 odsto akcija u beogradskom ugostiteljskom preduzeću “Stari grad” (restorani Tri šešira, Dva bela goluba, Mala Skadarlija...). U konkurenciji još dva kupca akcije je kupio investicioni fond Midland Resources Holding LTD za oko 3,1 miliona evra. U izveštaju fonda se navodi da je sedište firme kupca u Velikoj Britaniji, dok u samom “Starom gradu” tvrde da mu je pravo sedište Kanada. Gospodin Kantar, zastupnik firme kupca u Srbiji, za NIN je rekao da “zasad ne može ništa da kaže o kakvom se fondu radi” ni da li je ulagao još negde u Srbiji.”Reći ću vam kad za to dođe vreme”. Stabilan većinski paket od 55,5 odsto akcija u preduzeću “Stari grad” imaju zaposleni udruženi u konzorcijum.
      
       SAM SVOJ KUPAC. Paket od 23,90 odsto akcija Akcijskog fonda u beogradskom građevinskom preduzeću “Napred”, retkom među građevinskim preduzećima za koje se tvrdi da posluje dobro, kupio je prošle nedelje konzorcijum te firme i firme “Irva”, vlasništvo Đorđija Nicovića. Za svaku od 89.228 akcija konzorcijum je platio 1 303 dinara. Po zakonu, pravno lice može samo otkupiti 10 odsto svojih akcija, ali je dužno da ih u roku od godinu dana ponovo iznese na berzu.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu