NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Vlast me čuva

Bata Živojinović

      Nedavno se jedan visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije požalio kako Bata Živojinović, naš poznati glumac, inače poslanik SPS-a u Skupštini Srbije, više ne snima filmove. Umesto toga, Živojinović snima reklame. Pored one za kafu, snimao je, kako kaže, i neke koje se emituju u Vojvodini, na jugu i u centralnoj Srbiji. Pozadina toga je, navodno, politička. NIN je pitao Batu Živojinovića o čemu je reč:
       - Imam sedamdeset godina i u ovim godinama nije podobno mnogo raditi. Ova vlast hoće da me sačuva. To što ne snimam filmove nema veze sa tim ko je na vlasti. Posao dobijam od ljudi sa kojima sam sarađivao. Ne možemo da mešamo politiku i umetnost. Mada je vladati - umetnost. Tri godine nemaš većinu, a vladaš. Snimam reklame. Ne radim to zato što moram. To je nešto novo za mene i zato je interesantno, a nije tačno da se mnogo plaća.
       Na opasku da je Živojinović, iako ima sedamdeset godina, ipak poslanik u Skupštini, dakle radi, on objašnjava:
       - U Skupštini se ne radi ništa! Možete da sedite tamo 100 godina i da niko ništa ne radi. Pravi izraz nije “radi”, već “dešava”. Niko ne zna šta se tamo dešava. Nigde u svetu vi nemate višak poslanika kad se dodeljuju nadležnosti, a manjak, kad treba da se glasa. To čak nije ni počasna funkcija. Nema više one prave atmosfere u Skupštini. Otkad su ukinuti prenosi, ništa se ne radi.
      
       D. L.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu