NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Knjigom protiv amnezije

“Volim te više od dece” naziv je knjige koju priprema Jugoslovenska levica a koja ima zadatak da podseti narod na najveće uspehe i zlatno doba ove političke partije. Prema rečima Živojina Stanića, direktora direkcije, JUL se odlučio na ovaj korak zbog pritiska članstva i kolektivne amnezije koja vlada u društvu.

      - Ovako ćemo na 180 strana u koloru podsetiti narod ko je sve gradio JUL i ko je sve gradio svoju reputaciju na račun JUL-a. Fotografije će uglavnom biti sa naših prijema i, mnogi će se iznenaditi.
       Stanić najavljuje i kongres Jugoslovenske levice na kojem će se razgovarati o promeni imena ali i o ljudima koji će ubuduće voditi stranku. Pri tom kaže da ne zna gde se nalazi predsednica Mirjana Marković.
       - Budućnost ove zemlje je u balkanskim integracijama koje sigurno neće nositi ime Jugoslavija ali će se raditi pod tom šifrom. U skladu sa tim mi ćemo izabrati novo ime partije kao i organe koji će nas predstavljati. Mirjana Marković, kao ideološki tvorac stranke ima apsolutnu podršku i baze i glavnog odbora ali ona nije u mogućnosti da operativno obavlja funkciju predsednika i o tome ćemo raspravljati na kongresu.
      
      


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu